9. Bogaziçi Film Festivali Yarin Basliyor

Festivalin açilis filmi olarak 27. Saraybosna Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçeklestiren 'Komsuluk Halleri / Not So Friendly Neighbourhood Affair' filmi gösterilecek

Bogaziçi Kültür Sanat Vakfinca gerçeklestirilen 9. Bogaziçi Film Festivali, takipçilerini 23-30 Ekim'de sinema salonlarinda agirlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügünün katkilari, TRT'nin Kurumsal Is Ortakligi, Global Iletisim Ortagi Anadolu Ajansinin destekleri ve Beyoglu Belediyesinin Kurumsal ev sahipliginde düzenlenecek festival, sinema profesyonellerini de Istanbul'da misafir edecek.

Festivalin ilk gününde Ulusal Uzun Metraj Film yarismasi ve Uluslararasi Uzun Metraj Film Yarismasinda yer alan filmlerin gösterimi yapilacak.

Açilis filmi olarak 27. Saraybosna Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçeklestiren "Komsuluk Halleri / Not So Friendly Neighbourhood Affair" filmi gösterilecek.

Atlas 1948 Sinemasinda Aydin Orak'in "Sabirsizlik Zamani" filminin gösterimi ekip katilimiyla gerçeklestirilecek. Kadiköy Sinemasinda ise Isabel Lamberti'nin "Last Days of Spring", Susana Nobre'nin "Jack’s Ride" ve Juja Dobrachkous'un "Bebia, My Only Desire" filmleri seyirciyle bulusacak.

Festivalin ikinci gününde Atlas 1948 Sinemasinda Ahmet Toklu'nun "Pota", Ferit Karahan'in "Okul Tirasi" ve Semih Kaplanoglu'nun "Baglilik Hasan" filmleri gösterilecek.

Kadiköy Sinemasinda ise Wei Shujun'un "Ripples of Life", Chema Garcia Ibarra'nin "The Sacred Spirit", Han Shuai'nin "Summer Blur" ve Kiro Russo'nun "The Great Movement" filmleri sinemaseverlerin begenisine sunulacak.

- Danis Tanovic ve Carlos Reygadas Istanbul'a geliyor

Türkiye ve dünya sinemasinin en yeni örneklerini Istanbullu sinemaseverlerle bulusturacak festivalin bu yilki onur konuklari Bosnali yönetmen Danis Tanovic ve Meksikali yönetmen Carlos Reygadas olacak.

Oscar ödüllü Bosnali yönetmen Danis Tanovic 24 Ekim'de masterclass etkinligiyle sinemaseverlerle bulusacak. Carlos Reygadas ise 29 Ekim'de düzenlenecek masterclass ile sinemaseverlerle bulusacak.

Festivalin kapanisi ise 29 Ekim'de basrollerinde Benedict Cumberbatch ve Claire Foy’un yer aldigi, yönetmenligini Will Sharpe'nin yaptigi "Louis Wain'in Renkli Dünyasi / The Electrical Life Of Louis Wain" filmiyle yapilacak.

- Bosphorus Film Lab etkinlikleriyle heyecan uyandiriyor

Festivalin endüstri bölümü Bosphorus Film Lab, etkinlikleriyle endüstrinin güncel ve dikkate deger konularini profesyoneller esliginde katilimcilariyla bulusturacak.

Yerli ve yabanci konuklarin 24-29 Ekim arasinda Istanbul'da bir araya gelecegi etkinliklerde sektöre dair önemli konular ele alinacak.

Bosphorus Film Lab Talks kapsaminda 25 Ekim'de "Kar ve Ayi" filminin yönetmeni Selcen Ergun ile yapimcisi Nefes Polat'in katilimiyla "Ilk Uzun Metrajimi Nasil Yaptim?" baslikli etkinlik gerçeklestirilecek.

Bosphorus Film Lab bünyesinde gerçeklestirilecek bir diger etkinlik ise 26 Ekim'de baslayacak olan "Türkiye'de Minority Co-Production" baslikli konusma olacak.

Akademi Beyoglu Konferans Salonunda gerçeklestirilecek etkinlikte TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Eurimages Türkiye Temsilcisi Ece Tarlan ile yapimcilar Enes Erbay ve Zeynep Koray, Türkiye'nin küçük ortak olarak dahil oldugu projeler için alinabilecek film yapim fonlari hakkinda konusacak.

- Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda "Altin Yunus" için 10 film yarisacak

Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda Emre Kayis'in "Anadolu Leopari", Semih Kaplanoglu'nun "Baglilik Hasan", Sinan Sertel'in "Içimdeki Kahraman", Selman Nacar'in "Iki Safak Arasinda", Cemil Agacikoglu'nun "Kafes", Erkan Tahhusoglu'nun "Koridor", Muhammet Çakiral'in "Lacivert Gece", Ferit Karahan'in "Okul Tirasi", Ahmet Toklu'nun "Pota" ve Aydin Orak'in "Sabirsizlik Zamani" filmleri yarisacak.

Uluslararasi Uzun Metraj Yarisma filmleri arasinda; Juja Dobrachkous'un "Bebia, My Only Desire", Susana Nobre'nin "Jack's Ride", Isabel Lamberti'nin "Last Days of Spring", Wei Shujun'un "Ripples of Life", Han Shuai'nin "Summer Blur", Kiro Russo'nun "The Great Movement", Ahmet Toklu'nun "Pota", Chema Garcia Ibarra'nin "The Sacred Spirit", Cristina Grosan'n "Things Worth Weeping For" ve Hajni Kis'in "Wild Roots" filmleri yer aliyor.

Ulusal Kisa Kurmaca Yarisma filmleri arasinda; Arda Eksigil'in "Akinti", Nuri Cihan Özdogan'in "Ayni Gecenin Laciverti", Recep Bozgöz'ün "Benden Korkmana Gerek Yok", Belkis Bayrak'in "Cemile", Ramin Matin'in "Disonans", Abdullah Sahin'in "Hemnefes", Elif Eda Karagöz'ün "Jülide", Merve Bozcu'nun "Plastik Rüya", Adar Baran Deger'in "Soguk", Emir Külal Haznevi'nin "Yüksek Irtifa Ya Da Seylerin Tuhafligi", Uluslararasi Kisa Kurmaca Yarisma filmleri arasinda; Mehdi Fikri'nin "4AM", Samir Karahoda'nin "Displaced", Luo Runxiao'nin "Hair Tie, Egg and Homework Books", Yuan Yuan'in "Heading South", Pom Bumsermvicha'nin "Lemongrassgirl", Leonardo Martinelli'nin "Neon Phantom", Linhan Zhang'in "The Last Ferry From Grass Island", Teymur Hajiyev'in "Towards Evening", Rakan Mayasi'nin "Trumpets In The Sky" ve Andreea Cristina Bortun'in "When Night Meets Dawn" filmleri bulunuyor.

Ulusal Kisa Belgesel Yarismasi'nda Enis Manaz'in "Abella'nin Yolculugu", Seyithan Kartal'in "Çamur", Mehmet Emre Gül'ün "Geride Kalan", Mehmet Köprü'nün "Goca Yörügün Tohumlari", Yunus Tuncer ile Nesli Özalp Tuncer'in "Hidirellez: Mahalleye Bahar Geldi", Nuray Kayacan Sünbül'ün "Içtima", Zuhal Kaya'nin "Kisi ve Mekan", Mehmet Akif Güler'in "Son Fotograf", Uluslararasi Kisa Belgesel Yarisma filmleri arasinda; Ben Donateo'nin "Burnt. Land of Fire", Anna Artemyeva’nin "Don't Hesitate to Come For a Visit, Mom", José Magro'nun "My Dream", Dorota Migas-Mazur'un "Raisa", Luigjina Shkupa'nin "Sigurimi", Maria Semenova'nin "The City Of Sun", Fariz Ahmedov'in "The Last One", Gaile Garnelyte'nin "The Robot and The Butterfly", Katarzyna Warzecha'nin "We Have One Heart" ve Katarina Jazbec'in "You Can't Automate Me" filmleri yarisacak.
Kaynak: AA