7. Uluslararasi Kitap Ve Kültür Fuari, 200 Yayinevi Ve 150 Yazarin Katilimiyla Basladi

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesince düzenlenen 7. Uluslararasi Kitap ve Kültür Fuari düzenlenen törenle kapilarini açti.

Kahramanmaras Fuar Merkezi'ndeki fuar, 200 yayinevi, 150 sair ve yazar ile kitapseverler ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Ahmet Özdemir, fuarin açilisinda, sosyal medya kullaniminin bu kadar yogun oldugu bir dönemde fuara gösterilen ilginin sevindirici oldugunu söyledi.

Kur'an-i Kerim'in ilk emrinin "Oku" oldugunu hatirlatan Özdemir, fuarin tüm insanliga hayirli olmasi temennisinde bulunarak emegi geçenlere tesekkür etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör de sair Abdurrahim Karakoç'un "Biraz da Kitaplar Seni Okusun" siiriyle basladigi konusmasinda ebediyete intikal eden sair ve yazarlari rahmet ve minnetle andigini söyledi.

Kahramanmaras'in kadim ve hikayesi olan bir sehir oldugunu ve çok degerli insanlar yetistirdigini anlatan Güngör, sunlari kaydetti:

"Bu hafta siir ve edebiyatin baskentinde 2. Uluslararasi Siir ve Edebiyat Günleri etkinligimizi gerçeklestirdik ve geçen yil baslattigimiz bu etkinligimiz, her yil artarak devam ediyor. Gelecege dönük çok büyük ümitler veriyor. Burada var olan bu degerimizi yillardan beri ecdadin bize emanet ettigi, miras biraktigi bu degerimizi UNECO'ya mal etmek için yogun bir çaba harciyoruz. Bu yil çok büyük gayretle bu yolculugumuzu sürdürüyoruz. Yedek listeye dahil olarak insallah önümüzdeki yil UNESCO yaraticilik sehirler agina Kahramanmaras'imizi dahil ederek bu degerimizi uluslararasi arenaya da çikarmis olacagiz."

Konusmalarin ardindan fuar, açilis kurdelesi kesilerek kitapseverlerin hizmetine açildi.

Törene, Vali Ömer Faruk Coskun, Il Jandarma Komutani Mustafa Özdurhan, Il Emniyet Müdürü Salim Cebeloglu, Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Kahraman ve kurum müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: AA