Sarikamis'ta 2 Bin 500 Rakimda Kusburnu Toplama Mesaisi Basladi

Türkiye’nin en yüksek yerlesim yerlerinden Kars'in Sarikamis ilçesinde 2 bin 500 rakimdaki ormanlik alan ve vadilerde dogal olarak yetisen kusburnu toplanmaya basladi.

Ilçenin Keklik vadisi, Acisu, Handere bölgesinde turuncu ve siyah renkte yetisen kusburnular, eylül, ekim ayinda bölgede yasayanlar tarafindan toplaniyor.

Kusburnu toplayan Selma Yavuz AA muhabirine, vücudun direncini artiran ve C vitamini deposu olarak bilinen kusburnunu son yillarda ilginin arttigini söyledi.

Yavuz, yöre sakinlerinin ilçede eylül ekim aylarinda kusburnu toplamaya basladigini ifade ederek, ”Agaçlardan toplanan yas kusburnunu getirip evde kurutuyoruz. Sonra tekrar yikayip pisirdikten sonra elle ya da mikserle ezip sonra süzgeçten geçirip kaynatiyoruz. Kaynatilan kusburnunu istersen kahvaltida marmelat olarak ya da yemeklerin yaninda içecek olarak kullaniyoruz." dedi.

Senay Vanli da kusburnunun özellikle kis aylarinda sagliga faydali oldugunu belirtti.

Kaynak: AA