Ögretmene Okul Bahçesinde 'Disleksi' Raporu Dayagi

Afyonkarahisar’da bir ögretmen, çocugu için ‘disleksi’ raporu almasini istedigi annenin yanindaki sahis tarafindan darp edilip hastanelik oldu.

Ögretmene Okul Bahçesinde 'Disleksi' Raporu Dayagi
Edinilen bilgiye göre olay, kent merkezi Atatürk Ilkokulu’nda meydana geldi. 3. ögretmeni Cesur Hasirci, iddiaya göre sinifinda ögrenim gören bir ögrencisinin velisi olan G.D., kendisi ile görüsmek isteyince okul bahçesine çikti. Burada G.D., ve yaninda bulunan B.D. isimli sahis ile görüsmeye baslayan Hasirci, bir süre sonra B.D.’nin yumruklu saldirisina ugradi. Kafasina aldigi yumruk darbeleri ile fenalasan Hasirci yere düstü. Hasirci’nin saldiriya ugradigini gören okul güvenlik görevlisi ise taraflari müdahale edip ardindan polis ve 112 Acil servise haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri darp edilen Hasirci’yi ambulans ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldirdi. Hasirci burada yapilan ilk müdahalenin ardindan hastanede müsahede altinda tutuldu.

Olayin ardindan ihbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri ise G.D. isimli kadin ile yaninda bulunan B.D. ifadelerini almak üzere emniyete götürdü.

“Ne oldugunu anlayamadim o anda”

Olay sonrasi Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulunan ve yasananlari anlatan Hasirci, olayin öglen saatlerinde gerçeklestigini ifade etti.

Hasirci, “Velim benimle görüsmek istedigini söylemis güvenlik görevlisine. Görüsmeye indigimde yeni konusmaya baslamistik ki, velinin yanindaki beyefendi birden basima yumruk atmaya basladi.

Ne oldugunu anlayamadim o anda. Basim döndü, midem bulandi, kalbim sikistirmaya basladi ve o esnada güvenlik görevlileri araya girdi. Sonra ambulans çagirdik sonra buraya (hastaneye) geldik” dedi.



“Ben daha faza ilgi istiyorum”

Olayin disleksi raporu meselesinden dolayi yasandigini dile getiren Hasirci, açiklamalarini söyle sürdürdü:

“Velim, neden ilgilenmiyorsun benim çocugumla? Ben daha fazla ilgi istiyorum. Bende kendisine ‘ben bütün çocuklarla ilgilenirim, sizin çocugunuzla daha fazla ilgi gösteririm ama rapor istedim çocuktan, çünkü çocugun disleksi oldugunu söyledi.

’ Herhalde konu bu çünkü almak istemedigini söylemisti raporu. Konu böyle büyüdü.”

Öte yandan, G.D. ile B.D. ifadeleri alindiktan sonra serbest birakildigi belirtildi.
Kaynak: İHA