Muharrem Ince'den Gazetecinin HDP Sorusuna Tepki Açiklamasi 'Bana Böyle Ali Cengiz Oyunu Yapma'

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, “Terörü kinamak sartiyla 6 ilkemi saydim. Bu 6 ilkeye kim uyarsa onlar ile isbirligi yapariz” dedi. Bir gazetecinin “Yani HDP ile de yapariz diyorsunuz” sözlerine tepki gösteren Ince, "Ben sana HDP ile is birligi yapariz dedim mi? Demedim. Bana böyle Ali Cengiz oyunu yapma" dedi.

Muharrem Ince'den Gazetecinin HDP Sorusuna Tepki Açiklamasi 'Bana Böyle Ali Cengiz Oyunu Yapma'


Balikesir il merkezindeki inceleme ve ziyaretlerinden sonra Havran ilçesine geçen Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, vatandaslar ve esnafla sohbet etti. Gençlerle birlikte Memleket Partisi Havran Ilçe Teskilati binasini hizmete açan Ince, burada halka seslendi. Açilis sonrasinda bir yerel gazetecinin “Iktidari degistirmek için peki HDP ile beraber olur musunuz?" sorusu üzerine Ince, “Terörü kinamak sartiyla 6 ilkemi saydim. Bu 6 ilkeye kim uyarsa onlar ile isbirligi yapariz” dedi.

Gazetecinin “Yani HDP ile de yapariz diyorsunuz” sözlerine tepki gösteren Ince, “Arkadasim bak. Bir sey söyleyeyim mi? Bana bu Ali Cengiz oyunlarini yapma. Ben ne söyledigimi biliyorum. Ben sana HDP ile is birligi yapariz dedim mi? Gazetecilik yapacaksan yap. Bana böyle Ali Cengiz oyunu yapma. Ben sana HDP ile is birligi yapariz dedim mi demedim mi? Demedim. Bak 6 ilke saydim. ’PKK terör örgütü’ diyen herkesle is birligi yaparim, demiyorsa yapmam. Aldin mi cevabini” diye konustu.



Daha sonra bir süre Havran sokaklarinda yürüyen ve halk ile selamlasan Muharrem Ince, Ayvalik ilçesindeki programina katilmak üzere ilçeden ayrildi.
Kaynak: İHA