Içisleri Bakani Soylu, Kars, Ardahan, Igdir Tanitim Günleri'ne Katildi

'(Kiliçdaroglu'nun açiklamalari) Vallahi ben Bremen Mizikacilari'ndan anlamam, asiklardan anlarim, ben sazdan anlarim. Ben davulun baskasinin, tokmagin baskasinin sirtinda olan bir ülkeden anlamam. Davulun da tokmagin da bizden oldugu bir ülkeden anlarim. Biz Bremen Mizikacisi olamayiz ama onlar Bati'nin zurnacisi olurlar' 'Gelecek Türkiye'si bugünden çok daha güçlü olacaktir. Inaniyorum ki buna en büyük harci elbette ki Kars, Ardahan ve Igdirlilar koyacaktir. Onlar bu ülkenin birileri tarafindan ele geçirilmesine izin vermeyen yigit ve güçlü insanlar'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Bremen Mizikacilari" benzetmesine tepki göstererek, "Vallahi ben Bremen Mizikacilari'ndan anlamam, asiklardan anlarim, ben sazdan anlarim. Ben davulun baskasinin, tokmagin baskasinin sirtinda olan bir ülkeden anlamam. Davulun da tokmagin da bizden oldugu bir ülkeden anlarim." dedi.

Bakan Soylu, Altinpark Fuar Alani'nda düzenlenen Kars, Ardahan, Igdir Tanitim Günleri'nde, Türkiye'nin sadece stratejik zenginliginin yaninda çok güçlü bir medeniyet zenginligine de sahip oldugunu söyledi.

Dün ve önceki gün Diyarbakir'i ziyaret ettigini, Diyarbakir ziyaretinin ardindan Iran'a gittigini belirten Soylu, söyle konustu:

"Hafta sonu Tunceli'deydim. Sayin Cumhurbaskanimizin ortaya koydugu vizyon, güç, kuvvet ve Türkiye'ye yön çizdigi anlayisiyla birlikte bölgelerimiz terörden arindirildi. Gecenin saat 3'üne, 4'üne kadar Diyarbakir sokaklarindaydik. 24 saat açik dükkanlariyla beraber, isil isil. Bundan bir süre önce Hakkari'deydik. Esnafi gezdik. Esnafi gezdigimde bazen kapiyi kapatir ve onlarla konusurum, 'Durumunuz nedir, bana söyleyeceginiz ne var?' diye sorarim. Bir ögrencimizi gördüm. Üniversitede tip fakültesini kazanmis. Gururlandik. Valimize sordum, geçen yil kaç kisi kazandi, 4 kisi. Ondan önceki yil, sifir. Ondan önceki yil, sifir. Ondan önceki yil, sifir. Ya bu yil kaç kisi kazandi, 19 kisi kazandi. Bir sonraki gün Batman'daydim. Geçen yil 90 kisi, ondan önceki yil 10'lu, 20'li rakamlardi. Bu yil 230'un üzerinde evladimiz tip fakültesini kazanmis."

- "5,3 milyar lira tutarinda kamu ve piyasa borcu ödendi"

Kayyum öncesi belediye yönetimlerinin demokrasiyi istismar ettigine ve halkin paralarini terör örgütlerine aktardigina dikkati çeken Soylu, sunlari kaydetti:

"Bu belediyelere yaptigimiz görevlendirmelerin hemen ardindan sunlar oldu. Kamu ve piyasaya toplam 6,8 milyar lira borç devraldik. Su ana kadar 5,3 milyar lira tutarinda kamu ve piyasa borcu ödendi. Yani üzerlerindeki büyük bir yük ve sorumluluk kalkti. Ödenmemis olsaydi yollar, içme sulari, imar, gençlerimize ve kadinlarimiza dokunan merkezleri yapabilmemiz mümkün degildir. Elbette bu ödenenlerde, özellikle piyasa borçlarinda hem eski borçlar var hem de yeni yaptigimiz islere ait ödemeler var."

Halihazirda tamamlanan ve devam eden proje sayisinin 1577 oldugu bilgisini paylasan Soylu, söyle devam etti:

"1135 kilometre sicak asfalt, 1230 kilometre sathi kaplama, 6 bin 90 kilometre stabilize, 265 kilometre de beton yol yaptik. 6 milyon metrekare parke dösedik. 1515 kilometre içme suyu sebeke hatti, 759 kilometre kanalizasyon, 271 kilometre içme suyu isale hatti yaptik. 130 tane içme suyu kuyusu, 36 tane yeni taziye evi, 44 tane gençlik merkezi, 50 tane kadin kültür merkezi, 625 tane de park, çocuk parki, aile çay bahçesi yaptik. Kadin kültür merkezlerinden yararlanan kadin sayisi 168 bin 246'dir. Gençlik merkezlerinde 798 tane kurs açtik ve bu merkezlerden 217 bin gencimiz istifade etti. Bu arada 833 bin adet de fidan diktik. Listenin detaylari uzun. Burada büyük hizmetler gerçeklestiriyoruz."

- "Bremen Mizikacilari diye bizi yaftalamaya çalisiyor"

Bati'nin, Dogu'yu sürekli fakirlestirmek ve zayiflatmaya çalistigini, Türkiye'nin 21. asrin basindan itibaren çok güçlü adimlar atarak Bati'nin bu tuzagina düsmedigini dile getiren Soylu, sunlari söyledi:

"Ana muhalefet partisi genel baskani bizim için ne diyor? Itiraz etmisiz Türkiye'deki siyasi cinayetlere, itiraz etmisiz hep beraber 10 büyükelçinin Türkiye'ye had bildirme operasyonuna. 'Bremen Mizikacilari' diye bizi yaftalamaya çalisiyor. Vallahi ben Bremen Mizikacilari'ndan anlamam, ben biraz önceki asiklardan anlarim, ben sazdan anlarim. Ben davulun baskasinin, tokmagin baskasinin sirtinda olan bir ülkeden anlamam. Davulun da tokmagin da bizde oldugu bir ülkeden anlarim. Biz Bremen Mizikacisi olamayiz ama onlar Bati'nin zurnacisi olurlar."

Soylu, "Yarinin Türkiye'si bugünden çok daha güçlü olacak. Bugünün Türkiye'si dünden daha güçlü oldugu gibi. Gelecek Türkiye'si bugünden çok daha güçlü olacaktir. Inaniyorum ki buna en büyük harci elbette ki Kars, Ardahan ve Igdirlilar koyacaktir. Onlar bu ülkenin, birileri tarafindan ele geçirilmesine izin vermeyen yigit ve güçlü insanlar." diye konustu.

Bakan Soylu, konusmasinin ardindan Kars, Ardahan, Igdir valiliklerinin stantlarini gezdi. Kasar peynirinden yapilan döneri kesen Soylu, "Kaz Güzellik Yarismasi"nin bulundugu alana geçerek en güzel kazi seçti.
Kaynak: AA