Fransa, Akaryakit Ve Dogal Gaz Fiyatlarindaki Artis Nedeniyle Vatandaslarina Yardimda Bulunacak

Fransa Basbakani Jean Castex, akaryakit ve dogal gaz fiyatlarindaki rekor artislar nedeniyle aylik net geliri 2 bin avronun altinda olanlara 100 avro yardim yapacaklarini ve dogal gaz kullanim bedellerini gelecek yil sabitleyeceklerini bildirdi.

Castex, TF1 televizyon kanalinda, akaryakit ve dogal gaz fiyatlarindaki rekor artislarin ardindan hükümetin aldigi önlemlere iliskin bilgi verdi.

Aylik net geliri 2 bin avronun altinda olan 38 milyon Fransiz vatandasina 100 avro yardimda bulunulacagini dile getiren Castex, bu ödemelerin herhangi basvuruya gerek kalmadan aralik ayinda yapilacagini ifade etti.

Castex, bu uygulamanin devlete maliyetinin 3,8 milyar avro olacagini belirtti.

Jean Castex, dogal gaz kullanim bedellerinin de gelecek yil boyunca sabit olacagini söyledi.

Fransa'da akaryakit fiyatlarinda görülen rekor artislarla motorinin litresi 1,56 avroya, benzinin litresi ise 1,63 avroya çikmisti.

Ülkede dogal gaz ücretlerine de 1 Temmuz'da yüzde 10, 1 Agustos'ta yüzde 5,3, 1 Eylül'de yüzde 8,7 ve 1 Ekim'de yüzde 12,6 zam yapilmisti.

Fransa'nin gündemini sarsan sari yeleklilerin gösterileri 17 Kasim 2018'de akaryakit vergilerine yapilan zamlar nedeniyle baslamisti.

Kaynak: AA