'BDT-Islami Bankacilik Ve Finans 2021' Forumu Özbekistan'da Düzenlendi

AlHuda Islami Bankacilik ve Ekonomi Merkezi tarafindan düzenlenen "Islami Finans Için Yeni Bir Hedef: Bagimsiz Devletler Toplulugu (BDT)-Islami Bankacilik ve Finans 2021" Forumu, Özbekistan'in baskenti Taskent'te gerçeklestirildi.

"Islami mikro finans, Islami leasing, Islami sigorta" alt basligiyla düzenlenen foruma, Islam ve BDT ülkelerinden çok sayida uzman ve yetkili katildi.

Forumun açilisinda konusan AlHuda Üst Yöneticisi (CEO) Muhammad Zubair Mughal, BDT ülkelerinin, Islami bankacilik ve finans için yeni gelisen pazarlar oldugunu belirterek, bu ülkelerde Islami bankacilik ve finans sektörünün gelisimi için hukuki altyapinin daha da gelistirilmesi gerektigini söyledi.

Özbekistan Yatirim ve Dis Ticaret Bakan Yardimcisi Aziz Voitov da son dönemde ülkede is ve yatirim ortaminin iyilestirilmesine yönelik önemli kararlar alindigini, bu çerçevede ülkede Islami bankacilik ve finans sektörünün gelistirilmesine yönelik çesitli adimlarin atilmakta oldugunu kaydetti.

Waqafa International SDN BHD Kurucu Baskani Dato Abu Ubaidah Kemin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, forumun amacinin, BDT ülkelerinde Islami bankacilik ve finansin tanitilmasi, gelistirilmesi oldugunu vurguladi.

Kemin, foruma BDT ülkelerinden çok sayida is adami ve girisimcinin katildigini aktararak, Waqafa'nin, dünyada Islami vakif temelli ekonominin gerçeklestirilmesi için çaba sarf ettigini kaydetti.

Forumda, BDT ülkelerinde Islami bankacilik ve finans sektörünü gelistirme perspektifleri, bununla ilgili hukuki altyapinin olusturulmasi, girisimcilere Islami bankacilik ve finans sektörünün tanitilmasi konulari ele alindi.

Kaynak: AA