Bakan Soylu Açiklamasi 'Türkiye 20. Asrin Basindan Itibaren Çok Güçlü Adimlar Atarak Batinin Tuzagina Düsmedi'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Bati, etrafimizdaki doguyu sürekli fukaralastirip, özellikle Müslüman dünyayi sürekli zayiflatmaya çalisirken, Türkiye 20’inci asrin basindan itibaren çok güçlü adimlar atarak batinin bu tuzagina düsmedi” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Türkiye 20. Asrin Basindan Itibaren Çok Güçlü Adimlar Atarak Batinin Tuzagina Düsmedi'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen "Kars, Ardahan, Igdir Tanitim Günleri" etkinligine katildi.

Etkinlikte yaptigi konusmada dünyada medeniyetin dogdugunu ifade eden Bakan Soylu, “Bu etkinligin davetiyesini incelerken slogani dikkatimi çekti. ‘Günesin dogdugu ilk topraklar’ deniliyor. Dogrudur, günes en önce bu illerimizde dogar. Dünya için de bu ifade dogrudur. Dünyada medeniyet Dogu’da yükselmistir. Bu topraklar her manada dünyaya medeniyet ihraç etmis topraklardir” degerlendirmesinde bulundu.

“Kars’imiz, Ardahan’imiz ve Igdir’imiz bizim için bambaska bir anlam tasimaktadir”

Türkiye’nin çok fazla medeni zenginlige sahip oldugunu vurgulayan Bakan Soylu, “Bizim jeostratejik zenginligimiz vardir. Bizim sadece stratejik zenginligimiz yok. Ayni zamanda çok güçlü bir medeniyet zenginligimiz var. Zaten bugün hangi tür anlayislarla, sikistirmalarla karsi karsiya kaliyorsa bilmenizi istiyorum ki; stratejik zenginligimizin yani sira; kültürümüz, maneviyatimiz, dinimiz, inancimiz ve bu cografyaya birakilan zenginliginin bir sekilde ortadan kaldirilip, zayiflatilmasiyla ilgilidir. Bizim Serhat bölgelerimiz, sinir sehirlerimiz, Kars’imiz, Ardahan’imiz ve Igdir’imiz bizim için bambaska bir anlam tasimaktadir” diye konustu.



“Bölgelerimiz terörden arindigi sürece zenginlikleri de beraberinde olusturuyor”

Türkiye’nin terörle mücadelesindeki kararligina da deginen Bakan Soylu, “Daha çok yapilacak islerimiz var. Bati’dan Dogu’ya, Kuzey’den Güney’e insanlarimiz her birinin bu zenginliklerimizi görmesi lazim. Bu milletin iradesiyle, Cumhurbaskanimizin ortaya koydugu Türkiye’ye yön çizdigi anlayisiyla birlikte bölgelerimiz terörden arindigi sürece zenginlikleri de beraberinde olusturuyor. Milletimiz ve kahraman evlatlarimiz sayesinde bugün huzur var ki, Dogu Ekspresi ülkemizin her noktasindaki vatandaslari bir vesileyle getirip güzelliklerle bulusturuyorlar. Bu zenginliklerimiz sadece Kars’in, Ardahan’in, Igdir’in, Türkiye’nin zenginlikleri degildir. Bu cografyamizin zenginlikleridir. Barisla, huzurla ve kardeslikle tüm dünyanin zenginlikleridir. Bunu hep beraber saglayip, gerçeklestirecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Gençlerimize, güçlü ve zengin bir Türkiye’yi hep birlikte birakmaliyiz”

Birlik ve berberligin son derece önemli oldugunu aktaran Bakan Soylu, “Gençlerimize, güçlü ve zengin bir Türkiye’yi hep birlikte birakmaliyiz. Bunun için de tek bir sorumlulugumuz var, o da birlik beraberliktir. Etrafimizdaki bütün cografya bize bakiyor. Bati, etrafimizdaki doguyu sürekli fukaralastirip, özellikle Müslüman dünyayi sürekli zayiflatmaya çalisirken, Türkiye 20’inci asrin basindan itibaren çok güçlü adimlar atarak batinin bu tuzagina düsmedi. Ana muhalefet partisi genel baskani bize diyor ki; Türkiye’de ki siyasi cinayetlere itiraz etmisiz. Itiraz etmisiz hep beraber 10 büyükelçinin hak bildirme operasyonuna. Bizi Bremen Mizikacilari diye yaftalamaya çalisiyor. Ben Bremen Mizikacilari’ndan anlamam. Ben biraz önceki asiklardan, sazdan anlarim. Ben, davulu tokmagi baskasinin sirtinda olan bir ülkeden anlamam. Davulunda, tokmaginda bizde oldugu bir ülkeden anlariz. Biz Bremen Mizikacisi olamayiz ama onlar Bati’nin zurnacisi olurlar” dedi.

Bakan Soylu, konusmasinin ardindan fuardaki stantlari ziyaret etti. Kasar peynirinden olusan döneri kesen Bakan Soylu, sergilenen ürünleri inceleyip fuardaki görevlilerle ve ziyaretçilerle de sohbet eti.
Kaynak: İHA