Antalya'da 'Rusya-Türkiye Dostluk Parki' Açilacak

Antalya'nin Muratpasa ilçesinde, ünlü Rus yazar Lev Tolstoy'un büstünün de yer alacagi "Rusya-Türkiye Dostluk Parki" açilacak.



Muratpasa Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, iki ülke arasindaki dostluk iliskilerinin gelistirilmesi amaciyla Çaglayan Mahallesi'nde olusturulan park yaklasik 3 bin metrekare genislige sahip.

Açilisi yapilacak parkta, Rusya Uluslararasi Isbirligi Dernegi, Türkiye Dostluk Dernegi ve Kültürlerarasi Diyalog-Birlesik Dünya Fonu tarafindan hediye edilen dünya edebiyatinin ölümsüz ismi Lev Tolstoy'un büstü yer alacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, son açiklanan resmi rakamlara göre, Antalya'nin yaklasik 90 ülkeden 95 bin yerlesik yabanciya ev sahipligi yaptigini belirtti.

Kentteki yabanci uyruklu nüfusun en fazla oldugu ülkelerin basinda Rusya'nin geldigine dikkati çeken Uysal, Antalya'yi evleri gibi gören 20 bin civarinda Rusun hayatini kentte sürdürdügünü kaydetti.

Muratpasa'nin Ruslarin yasamak için en çok tercih ettigi ilçelerin basinda geldigini vurgulayan Uysal, "Bu kadar derin bir kültüre, köklü bir tarihe sahip toplumla, onun fertleriyle Muratpasa'da bir arada olmaktan, komsuluk etmekten son derece mutluyuz. Açilisini gerçeklestirecegimiz park bunun bir nisanesi olacak." ifadelerini kullandi.

"Rusya-Türkiye Dostluk Parki", 23 Ekim'de düzenlenecek törenle açilacak.

Kaynak: AA