Gaziosmanpasa Çocuk Kütüphanesi Hizmete Açildi

Gaziosmanpasa Çocuk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan’in katilimiyla düzenlenen törenle hizmete açildi.

Gaziosmanpasa Çocuk Kütüphanesi Hizmete Açildi
Gaziosmanpasa Belediyesi, Gaziosmanpasa Tiyatro Binasi’nin yaninda faaliyet gösterecek çocuk kütüphanesini düzenlenen törenle açti. Açilis törenine basta Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan olmak üzere Gaziosmanpasa Kaymakami Numan Hatipoglu, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, Istanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz katildi.

Çocuklarin sosyo-kültürel gelisimlerine katki sunmak, donanimli bireyler olarak yetismelerine katki saglamak ve okuma aliskanligi kazandirmak için açilan kütüphanede, açilisa katilan çocuklar hem çizgi film izledi hem kitap okudu hem de oyunlar oynadi. Kütüphanede çocuklarin zeka gelisimlerine katki saglayacak satranç alani, psikomotor gelisimlerini destekleyici etkinlik alanlari da bulunuyor. Böylece çocuklar, kitap okuma aliskanligi kazanmalarinin yani sira, hayal gücü ve el becerilerini de gelistirme imkani bulacak.

“Kültür ve sanat dediginizde önce kütüphane gelir”

Açilis töreninde konusan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, “Türkiye’de bugün bakanligimiza ait ya da kamu kurumlarina ait binlerce kütüphane var, size sevineceginiz bir sey söyleyeyim mi hepsinin kapisi açik ve içerisi dolu, bos kütüphane yok, her taraf dolu, çocuklar evin disinda, okulun disinda, üçüncü bir mekanda sessizce ders çalismak istiyorlar. Zaten kültür ve sanat dediginizde önce kütüphane gelir. Çocuklar ders çalismaya gelecek, biz onlara Yapacagimiz aktivitelerle, orada yapacagimiz festivallerle, oradaki sinemayla, oradaki tiyatroyla ve raflara

dizdigimiz kitaplarla ilgilerini çekecegiz, alakalarini çekecegiz ve onlari bilgiyle, tarihle, geçmisle, kültürle, sanatla uyusturacagiz” dedi.



“Yaparsa AK Parti yapar”

Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, “Sizler için çok güzel bir mekani hizmete açiyoruz, niye bos vaktinizde degil, en kiymetli vaktinizi burada geçirmeniz için. Burasi yaklasik 250 metrekare olan üzerinde bir çocuk kütüphanesi ve 8 binin üzerinde içinde eser var. Istediginiz her kitabi ödünç alabileceginiz istediginiz kadar okuyabileceginiz içinde imkanlar mevcut. Burada sizlerle birlikte her gün açik bulunacak. Istediginiz kadar istediginiz zaman içerisinde burada kitap okuyabileceksiniz. Bu çok güzel bir müjde. Biliyorsunuz ki yaparsa AK Parti yapar. Biz bunlari yapmaya devam edecegiz ancak bunlarin içini güzellestirecek olan bunlarin için renklendirecek olan bunlarin içine renk sizlerle güzellik katacak olan kitaplarla bulusturacak olan yine sizlersiniz” ifadelerini kullandi.

8 yasindaki Koray Ayaz, “Ben genellikle gidip gelmem ama burasi açildigi için gidip gelebilirim. Burada kitaplar okuyacagim masa oyunlarindan oynayacagim yani bu çocuk kütüphanesinde bayagi yapilabilecek bir sey var o yüzden buraya gelip bazi seyleri yapabilirim” dedi.

Kitap okumayi çok sevdigini söyleyen Zeynep Ela Öztürk, “Aslinda çok sik gelmem biraz uzakta oturdugum için, yakinlarda kütüphane yok ama burasi açildigi için sik sik gelebilirim diye düsünüyorum. Sadece kitap okumak istiyorum çünkü evde o kadar fazla kitabim yok ve ben kitaplari çok seviyorum o yüzden buraya geldigimde sadece kitap okuyabilirim” seklinde konustu.



Kütüphanede oyunlar oynayacagini da belirten Sinem Sengün ise, “Gelirim, kitap okurum, masa oyunlari, satranç oynarim yani evime de yakin, okula da yakin, gidip gelebilirim. Burada kitap okumayi bayagi bir isterim” dedi.

Bakan Yardimcisi Demircan, 70 kapasiteli bir kütüphane olan Gaziosmanpasa Çocuk Kütüphanesi’nin açilisindan sonra Gaziosmanpasa Belediye Binasi’ni da gezdi.
Kaynak: İHA