AK Parti'li Kandemir'den IYI Parti Genel Baskani Aksener'in Sözlerine Cevap Açiklamasi

'Her bir üyesi ile bizler bu ülkeye asik, liderinin arkasinda yürümekten gurur duyan teskilatiz. Insallah ilk günkü heyecanimizi da muhafaza ederek, diri saglam bir sekilde büyük Türkiye sevdasinda liderimizin arkasinda yol yürümeye devam edecegiz' 'Biz kuruldugu günden bu yana terörün hedefinde olan ve gözünü kirpmadan, bir ideal ugruna kosusturan genis bir aileyiz. 40 sehit vermis bir siyasi hareketiz'

AK Parti Teskilattan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in AK Parti teskilatlariyla ilgili bugünkü grup toplantisinda kullandigi, "AK Parti teskilatlarinda görev yapan kardeslerim bile artik bir araya geldiklerinde bu gidisatin hayra alamet olmadigini, bu kafayla sonuç alinamayacagini konusuyorlar" ifadelerine cevap verdi. Erkan Kandemir, "her gittigi yerde önceden senaryosu yazilan bir tiyatroyu oynadigini" söyledigi Meral Aksener'in AK Parti teskilatlarinin kültürünü, Cumhurbaskanina olan bagliligini anlamasini beklemediklerini ifade etti.

Kandemir, partisinin Safranbolu ve Karabük teskilatlarini ziyaret ederek çesitli görüsmeler yapti.

Il Baskanligi ziyareti sirasinda gazetecilere açiklama yapan Erkan Kandemir, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in bugün grup toplantisinda teskilatlari ile ilgili birtakim beyanlarinin oldugunu hatirlatti.

Teskilatlarinin Cumhurbaskaninin sözü ile heyecanlandigini, o hissiyatla harekete geçtigini, onun öfkesi ile öfkelendigini, onun çagrisi ile sokaklara döküldügünü anlatan Kandemir, söyle devam etti:

"Tayyip Erdogan'in milletle teskilatla iliskisi, iste tam da böyle bir iliski. Siyaseti yalan ve iftira üzerine kurgulayanlarin bu iliskiyi anlamasini da beklemiyoruz. 11,5 milyon üyesi ile bizler bu ülkeye asik, liderinin arkasinda yürümekten gurur duyan teskilatiz. Insallah ilk günkü heyecanimizi da muhafaza ederek, diri saglam bir sekilde büyük Türkiye sevdasinda liderimizin arkasinda yol yürümeye devam edecegiz. Tabii kurduklari yalan ittifaki içerisinde 'ne zaman birbirlerini arkadan hançerleyecekler' diye düsünen siyasal algi bunlari anlayamaz."

- "Dönsünler kendilerine baksinlar"

Diger siyasi partilerin de AK Parti'den ve teskilatlarindan ilham almalarini istediklerinden bahseden Kandemir, sözlerini su ifadeleri ile tamamladi:

"Bizim teskilatlarimizdaki gayret gösteren arkadaslarimiz, bedel ödemis arkadaslarimizdir. Biz kuruldugu günden bu yana terörün hedefinde olan ve gözünü kirpmadan bir ideal ugruna kosusturan, kosan genis bir aileyiz. 40 sehit vermis bir siyasi hareketiz. Hep birlikte bu yol yürüyüsüne de devam edecegiz. Zannediyorum Sayin Aksener'in grup toplantisinda ifade ettigi her kimlerse onlar, üzerleri kazinsa ya IYI Parti'nin bir ilçe temsilcisi çikar ya da muhtemelen IYI Parti'nin üyesi. Dönsünler kendilerine baksinlar. Biz büyük Türkiye heyecanimizi ilk günkü askimizla kendisini örnek aldigimiz, ardinda yol yürümekten onur duydugumuz liderimizle insallah gerçeklestirmek için milletimizin teveccühüne talip bir siyasi hareketiz. Bu siyasi hareket yine milletinin teveccühü ile insallah 2023'te AK Parti siyasi tarihinin en yüksek oyunu almaya talip. Büyük mücadelede liderimiz ile beraber Türkiye'yi çok daha güzel yarinlara tasiyacagiz diye düsünüyorum."

Kaynak: AA