Yakin Koruma Olmak Isteyenlere Uluslararasi Sertifika

Dünya Yakin Savunma Federasyonu (WDATF) Istanbul’da özel bir üniversite ile Yakin Koruma Egitim Sertifikasi vermek için protokol imzaladi.

Yakin Koruma Olmak Isteyenlere Uluslararasi Sertifika
Yakin Koruma meslegini icra eden kisiler, Türkiye’de ilk defa verilecek olan üst düzey akademik egitimi alabilecekler. Bu sayede yakin koruma ve savunma teknikleri, bilinçli kisiler tarafindan karsi tarafa zarar vermeden de yapiliyor olacak.

15 Kasim’da baslayacak egitimlerle ilgili açiklamada bulunan Dünya Yakin Savunma Federasyon Baskani Ibrahim Aktürk, “Ülkemizde yakin koruma sektörü özel güvenlik statüsünde faaliyet göstermektedir. Yakin korumalarin tam olarak bir kimlik kazanamadigi asikardir. Otellerde, eglence mekanlarinda, sanatçi, is adamlari vb. sektörlere hizmet eden yakin korumalar, is verenleri tarafindan yurt disina gönderilip hiçbir akademik bilgi, resmiyet ve geçerliligi olmayan sertifikalar alarak, büyük meblaglar ödemektedirler" dedi.

Verecekleri egitimlerle yakin koruma sektörünün akademik bir resmiyet kazanacagini vurgulayan Aktürk, "Türkiye genelinde bir milyon kisiye yakin özel güvenlik görevlisi, üç yüz bine yakin da yakin koruma personeli bulunmaktadir. Egitimlere 18 yasini doldurmus herkes katilabilir. Egitim sarti aranmamaktadir. Egitimlerimizin içerikleri yasalara uygun olarak tarafimizca hazirlanmaktadir. Egitimler, emekli emniyet ve TSK mensuplari, itfaiye amiri, doktor, psikolog, ileri sürüs, silah atis ve yakin savunma üzmanlari tarafindan verilecektir. 2013 yilindan bu yana resmiyet kazanmis federasyonumuz basin ve seminerlerimiz araciligiyla bilinmekte ve takip edilmekte olup yakin koruma ve özel güvenlik sektörlerinde çalisanlar tarafindan böyle bir çalisma federasyonumuzdan talep edilmektedir" diye konustu.

Dünya Yakin Savunma Federasyonu tarafindan verilecek egitimler su sekilde:

1. Birinci Seviye Temel Yakin Koruma Egitimi Sertifika Programi

2. Ikinci Seviye Profesyonel Yakin Koruma Egitimi Sertifika Programi

3. Üçüncü Seviye VIP Yakin Koruma Egitimi Sertifika Programi

4. Anti - Terror Yakin Koruma Egitimi Sertifika Programi

5. Profesyonel Atis Teknikleri Egitimi Sertifika Programi

6. Profesyonel Sürüs Teknikleri Egitimi Sertifika Programi

7. VIP Yakin Savunma Egitimi Sertifika Programi
Kaynak: İHA