Sanayi Ve Teknoloji Bakanliginca Sinop'ta 3 Projeye 2,8 Milyon Lira Destek Verilecek

Sinop'ta Sanayi ve Teknoloji Bakanliginca 3 projeye 2,8 milyon lira destek verilecegi belirtildi.



Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) tarafindan uygulanan Sosyal Gelismeyi Destekleme (SOGEP) Programi kapsaminda desteklenmeye hak kazanan projeler için imza töreni düzenlendi.

Valilik Toplanti Salonu'nda düzenlenen törende, desteklenmeye hak kazanan "Saleple Kazaniyorum", "Engelleri Ahsap Oyuncak Üreterek Asiyoruz" ve "Dogalligin Kadin Eliyle Bulustugu Nokta Durakhan" projelerinin sözlesmeleri imzalandi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yaklasik 3 milyon lira destek verilecek projeler ile dezavantajli konumdaki kesimlerin salep, ahsap oyuncak ile dogal yöresel ürünler üreterek ekonomik yönden kalkinmalari hedefleniyor.

Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, törende yaptigi konusmada, projelerin dezavantajli konumda olan kesimlerin önünü açacagini düsündügü söyledi.

Projelerin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür eden Karaömeroglu, "Kalkinma ajansi olarak bu projelerle dezavantajli konumda olan kesimlerimize destek saglamisiz. Bu açidan güzel oldugunu düsünüyorum. Kadinlarimizin önünü açmisiz. Kadinlarimizin güzel seyler yapacagini düsünüyorum. Ben bu projelerin hazirlanmasinda emegi geçen tüm arkadaslarimizi tebrik ediyorum. Bu konuda ilimizde öncü olduklari için ayrica kutluyorum. Ilimize hayirli olmasini temenni ediyorum." dedi.

KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç de Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yürütülen ve uygulamasini yerelde kalkinma ajanslarinin gerçeklestirdigi Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi kapsaminda 2021 yilinda Sinop'tan Il Tarim ve Orman Müdürlügünün sundugu "Saleple Kazaniyorum", Ayancik Kaymakamligi Köylere Hizmet Götürme Birliginin sundugu "Engelleri Ahsap Oyuncak Üreterek Asiyoruz" ve Duragan Kaymakamliginin sundugu "Dogalligin Kadin Eliyle Bulustugu Nokta Durakhan" projelerinin desteklenecegini, projelerin bütçesinin 3 milyon 244 bin 478 lira oldugunu, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin bu projelere 2 milyon 790 bin lira katki saglayacagini bildirdi.

Kaynak: AA