Rektör Sahin, Aliya Izzetbegoviç'in Vefatinin 18. Yili Dolayisiyla Mesaj Yayimladi

Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Sahin, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaskani Aliya Izzetbegoviç'in vefatinin 18. yili dolayisiyla mesaj yayimladi.

Rektör Sahin mesajinda, Bosna Hersek’in unutulmaz lideri Aliya Izzetbegoviç'in, "Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsaniz yapin ama soykirimi unutmayin. Çünkü unutulan soykirim tekrarlanir." sözleriyle gelecek nesillere uyarida bulunurken, 1990'li yillarda kendine uygar diyen Avrupa'nin orta yerinde yasanan acilari isaret ettigini belirtti.

Sahin, mesajinda sunlari kaydetti:

"Ancak 'Bizi topraga gömdüler, fakat tohum oldugumuzu bilmiyorlardi' sözlerinde sakladigi umudu ise Bosna Savasi’nda yasanan tüm zulme ve çekilen bütün çilelere ragmen onu Bilge Kral yapan hasletlerinden sadece biriydi. Savas sonrasinda bagimsiz Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaskani da olan Aliya Izzetbegoviç, liderligiyle Bosnali Müslümanlara oldugu kadar; karakteri ve yasayisi ile de tüm Islam alemine ve dünya mazlumlarina örnek bir kisidir. Bu düsüncelerle, vefatinin 18. yilinda Aliya Izzetbegoviç'i ve Bosna Hersek'in dünya ile bütünlesmis modern bir ülke olmasi ugrunda hayatini veren tüm kahramanlari rahmetle ve saygiyla aniyorum."

Kaynak: AA