Rektör Çakar, Büyükelçi Mironko Ile Bir Araya Geldi

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Fidelis Ntampaka Mironko’yu makaminda ziyaret etti.

Rektör Çakar, Büyükelçi Mironko Ile Bir Araya Geldi
Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Fidelis Ntampaka Mironko, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’in ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getirerek, Düzce Üniversitesi’nin Ruandali ögrencilere verdigi yakin destek için tesekkürlerini iletti. Toplantida Rektör Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi hakkinda bilgiler paylasarak Ruandali ögrenciler için yaptiklari çalismalardan söz etti. Düzce Üniversitesi’nin, Ruanda Büyükelçiligi ve Ruanda ögrenci topluluklari is birligi ile yaptigi etkinliklerle ilgili de bilgiler aktaran Rektör Çakar, yakin gelecekte iliskilerin daha da gelistirilmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Ruandali ögrencilerin sorunlari ve önerileri ile yakindan ilgilendiklerini belirten Prof. Dr. Çakar, Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Fidelis Ntampaka Mironko’ya Düzce Üniversitesi’ne verdigi destekleri için de tesekkür etti.

Toplantida; lisans ve lisansüstü düzeylerde Ruandali ögrenci sayilarinin arttirilmasi, Ruanda ve Türkiye yüksekögretim kurumlari arasinda hareketlilik ve proje programlarinin aktiflestirilmesi ve özellikle tip, çevre, ormancilik ve mühendislik alanlarinda is birliklerinin baslatilmasi konulari üzerinde duruldu. Oldukça yapici ve yararli geçen ziyaret, karsilikli hediye takdimi ile son buldu.
Kaynak: İHA