Osmaniye'de 5. Kitap Fuari Cuma Günü Kapilarini Açiyor

Osmaniye Belediyesi tarafindan 22-31 Ekim tarihleri arasinda bu yil 5’incisi düzenlenecek olan Kitap Fuari cuma günü açiliyor.

Osmaniye'de 5. Kitap Fuari Cuma Günü Kapilarini Açiyor
Geçtigimiz yil Covid-19 salgini nedeniyle yapilamayan ve 2019 yilinda 105 bin 500 kisinin ziyaret ettigi Osmaniye Belediyesi Kitap Fuari 22-31 Ekim tarihleri arasinda 5. kez kapilarini ziyaretçilerine açacak. Söylesi programlari ile birlikte çocuklara özel programlar düzenlenecek olan Kitap Fuarinda, yüzlerce yazar ve binlerce kitap okuyuculariyla bulusacak. Masal Park yaninda 3 bin 400 metrekarelik kapali alanda 10 gün boyunca 09.30-20.30 saatleri arasinda kitapseverlere açik olacak. Fuar süresince düzenlenecek tüm söylesi etkinlikleri fuar alanina kurulacak salonda ücretsiz olarak yapilacak. Fuarin onur konugu Milli Sair Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argun, açilis töreninde ‘Dedem Mehmet Akif Ersoy’ isimli söylesi gerçeklestirecek.

Osmaniye Belediyesi 5.Kitap Fuari’nin temasi, Covid-19 nedeni ile uzun zamandir okullarindan ayri kalan ögrenciler için ‘Çocuk ve Kitap’ olarak belirlendi. Okullardan ögrenciler belediye ekiplerince ücretsiz olarak fuar alanina tasinacak ve çocuklar için özel etkinlikler düzenlenecek. Ayrica fuar kapsaminda 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlanacak. Türkiye’nin dört bir yanindan yüzlerce sair ve yazarin katilacagi Kitap Fuari’nda yazarlar okuyuculari ile yayinevlerinin stantlarinda bir araya gelerek kitaplarini imzalayacaklar. Osmaniye’nin degeri olan yerel yazarlar ise belediye tarafindan kurulan stantlarda okuyucularla bulusacak.

Türk Dil Kurumu’nun da (TDK) stant açarak yayinlarini Osmaniye halkinin begenisine sunacagi fuarda Selma Argon Ersoy, Varol Yasaroglu, Tolga Akpinar, Bestami Yazgan, Mehmet Yildiz, Ömer Tugrul Inançer, Akademisyen Anne Saniye Bencik Kangal, Kemal Sayar, Talha Bora Öge, Kahraman Tazeoglu gibi birçok yazar okuyuculariyla bir araya gelecek.
Kaynak: İHA