Muradiye'de TÜBITAK Bilim Senligi

Van’in Muradiye ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu, ögrencilerin bilime ilgisinin artirilmasi ve becerilerinin gelistirilmesi amaciyla ‘4006 TÜBITAK Bilim Senligi’ düzenledi.

Muradiye'de TÜBITAK Bilim Senligi
Cumhuriyet Ortaokulu ögrenci ve ögretmenlerinin hazirladigi projeler sergilendi. Bilimsel deneylerin yani sira el becerilerinin gelistirilmesine yönelik atölyeler de yer aldi. Senligin açilisini Muradiye Ilçe Milli Egitim Müdürü Yüksel Zorlu ve okul müdürleri gerçeklestirdi. Bütün stantlari tek tek dolasan Milli Egitim Müdürü Zorlu, proje çalismalari yapan ögrencilerden bilgi aldi.

Senlikte toplam 24 proje sergilenirken, 24 ögretmen ve 72 ögrenci görev aldi. Deney gösterilerinin yapildigi fuarda ögrencilerin heyecanli olduklari görüldü.

Bilim senligi ve atölye çalismalari sayesinde ögrenciler bilimi keyifle ögrendiler.

Cumhuriyet Ortaokulu TÜBITAK Yürütücüsü Kübra Inceoglu, Cumhuriyet Ortaokulu olarak bilim senligi gerçeklestirdiklerini belirterek, “Projemizde 24 ögretmen ve her ögretmenin 3 rehber ögrencisi bulunmaktadir. Toplam 72 ögrencimiz görev almistir. Projelerimiz 2 sene önce yapilmisti, fakat pandemiden dolayi bu sene yapabildik. Ögrencilerimiz su anda projelerini gelen misafirlerimize anlatiyor” dedi.

Kaynak: İHA