Kuzey Kore'den Balistik Füze Denemesi

Japonya ve Güney Kore’den yapilan açiklamalara göre, Kuzey Kore’nin bugün iki balistik füze atesledigi duyuruldu.

Üst üste gerçeklestirdigi silah denemeleri ile uluslararasi kamuoyunu teyakkuza geçiren Kuzey Kore’den bölgede gerilimi artiran yeni bir hamle geldi. Japonya Basbakani Fumio Kishida, Pyongyang’in bugün 2 balistik füze denemesi gerçeklestirdigini açikladi.

Eylemi "son derece üzücü" olarak nitelendiren Kishida, kurmaylarina beklenmedik durumlara hazirlikli olma talimati verdigini söyledi.

Japon Denizi’ne düstügü ögrenilen füzelerin ülkenin münhasir ekonomik bölge sinirlari içine isabet edip etmedigini belirlemek üzere detayli inceleme baslatildigi aktarildi.

Güney Kore de dogruladi

Güney Kore Genelkurmay Baskanligi da füze denemesini dogrulayarak firlatmanin birinin Kuzey Kore’nin dogu kiyisindaki Sinpo’dan Japon Denizi’ne yerel saatle 10.17 sularinda gerçeklestirildigini bildirdi. Güney Kore basini ise askeri kaynaklara dayandirdigi haberlerde ikinci füzenin denizaltidan firlatildigina inanildigini duyurdu.

Art arda füze denemeleri

Kuzey Kore geçtigimiz aydan bu yana sürdürdügü bir dizi füze denemesi ile uluslararasi kamuoyunun tepkisini çekmisti. Son olarak 15 Eylül’de 2 kisa menzilli balistik füzeyi test eden Pyongyang yönetimi, 28 Eylül’de ise yeni gelistirilen bir hipersonik füzeyi denedigini açiklamisti.
Kaynak: İHA