Katar Emiri Temim, Ülkede 2 Ekim'de Yapilan Milletvekili Seçimlerinden Sonra Yeni Kabineyi Açikladi

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, ülke tarihinde ilk kez 2 Ekim'de yapilan milletvekili seçimlerinden sonra bugün yeni kabineyi açikladi.

Kararnameye göre, Kültür Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligindan; Iletisim Bakanligi, Ulastirma ve Bilgi Teknolojisi Bakanligi'ndan; Çevre Bakanligi, Belediye Bakanligi'ndan; Çalisma Bakanligi, Sosyal Kalkinma Bakanligi'ndan ayrilirken, Çevre ve Iklim Degisikligi Bakanligi adi altinda yeni bir bakanlik olusturuldu.

Açiklanan yeni kabinede Saglik Bakanligi, Egitim, Ögretim ve Yüksek Ögretim Bakanligi ve Sosyal Kalkinma ve Aile Bakanligi kadin bakanlara teslim edildi.

Katar Emiri Temim ayrica Korgeneral Kurmay Pilot Salim bin Hamed bin Muhammed bin Akil en-Nabit'i Genelkurmay Baskani olarak atarken, eski Genelkurmay Baskani Ganim bin Sahin el-Ganim'i de Vakiflar Bakani olarak görevlendirdi.

Temim'in yayinladigi kararnameye göre ayrica, Abdulaziz bin Nasir bin Mubarek Al Halife baskanliginda Kamu Hizmetleri ve Devleti Gelistirme Bürosu kuruldu.

Katar'da 2 Ekim'de ilk kez yapilan milletvekili seçimlerinde, kadin adaylardan hiçbirinin kazanamadigi, katilimin yüzde 63,5 olarak gerçeklestigi açiklanmisti.

Kaynak: AA