Kara Kuvvetleri Komutanligi'ndan Ilisigi Kesilmis 50 FETÖ Süphelisi Hakkinda Gözalti Karari

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, daha önce ilisigi kesilmis Kara Kuvvetleri Komutanligi’na bagli 50 FETÖ süphelisi hakkinda gözalti karari çikarildigini duyurdu.

Kara Kuvvetleri Komutanligi'ndan Ilisigi Kesilmis 50 FETÖ Süphelisi Hakkinda Gözalti Karari
Gözalti karari çikarilan süphelilerin tamaminin eski askeri ögrenci oldugu ve sorusturmanin Ankara merkezli 18 ilde yürütüldügü belirtildi.

Bassavciliktan yapilan açiklamada, “Ankara Cumhuriyet Bassavciligimiz Terör Suçlari Sorusturma Bürosu tarafindan; FETÖ/PDY silahli terör örgütünün Kara Kuvvetleri Komutanligini hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandirilan yapilanmasina iliskin iltisaki ve irtibati oldugu anlasilan, Ankara’da bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açik isyerlerinde bulunan kontörlü sabit hatlari kullanmak suretiyle sivil imamlar ile iletisim sagladiklari tespit edilen; tamami daha önce ilisigi kesilmis askeri ögrenci olmak üzere 50 süpheli hakkinda, Ankara merkezli 18 ilde 19.10.2021 tarihinden geçerli olmak üzere gözalti karari verilmistir. Süphelilerin yakalanmasi ve Cumhuriyet Bassavciligimiza sevklerine yönelik islemlere Ankara Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince devam edilmektedir” denildi.
Kaynak: İHA