Ipsala Kaymakami Güngör, Tir Soförlerinin Sikintilarini Dinledi

Edirne’nin Ipsala Ilçe Kaymakami Erdem Güngör, tir soförlerinin sinir kapisinda yasadigi sikintilari dinledi.

Ipsala Kaymakami Güngör, Tir Soförlerinin Sikintilarini Dinledi
Ipsala sinir kapisinda yapilan toplantiya Ipsala Kaymakami Ekrem Güngör, Hudut Kapisi Emniyet Sube Müdür V. Hüsnü Cengiz, Gümrük Müdürü Osman Demirkol, Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürü Hasan Yildirim, Gümrük Saymanlik Müdür V. Nilüfer Gözen ve tir soförleri katildi.

Kaymakam Güngör, toplantida tir soförlerinin sorunlarini dinleyerek, “Yunanistan gümrügünün kapasitesine artirmasi için hem bakanlik düzeyinde hem de yerelde gümrük idareleri araciligiyla taleplerimizi, isteklerimizi ilettik. Artan uluslarasi ticaret geregi bu kapasitelerini ve geçis sayilarini artirmalarini ve iki ülke arasinda bulunan köprünün bu hacime karsilik verecek sekilde yeniden insa edilmesini istiyoruz ve bunu da resmî olarak takip ediyoruz” dedi.



“Ipsala Sinir Kapisi modernizasyonu tamamlandi”

“Ipsala Sinir Kapisi modernizasyonu tamamlandi” diyen Kaymakam Güngör, Yunanistan’in, sinir kapisinin geçis kapasitesine cevap verememesi sebebiyle tir soförlerinin bekleme yaptigini ifade etti.

Güngör, “Bekleme alanlarinda konforlu bir hizmet vermek için tir parki yapimina basladik. Yaklasik 100 dönümlük araziye 300 tir ve 100 küçük araç alacak sekilde park alani olusturuyoruz. Altyapi çalismalari basladi, amacimiz en kisa sürede bu tir parkini tamamlamaktir. Ipsala Sinir Kapisi’nin yanina yapilacak tir parkinda sürücüler, sirasi gelene kadar vaktini rahatça ve dinlenerek geçirebilecek. Tir parkinda olusturulacak sosyal alanlarda market, kafeterya, lokanta, yöresel ürünler pazari, mescit, berber, döviz bürosu, dus alanlari ve çamasirhane yer alacak. Tir soförlerimiz ve gurbetçi vatandaslarimiz olmak üzere seyahat eden tüm vatandaslarimiz için konforlu ve güvenli bir bekleme alani olusturmus olacagiz” diye konustu.



“Alti kilometrelik gümrük yolunun tamami aydinlatilacak”

Ipsala Kaymakami Ekrem Güngör, “Alti kilometrelik gümrük yolunun tamami da Tredas tarafindan aydinlatilacaktir. Bunu da yakindan takip ediyoruz,. Dönemsel olarak bu toplantilari yapiyoruz, bundan sonrada yapacagiz. Soför arkadaslarimiz tüm sorunlari için bizlere, müdürlerimize her zaman ulasabilir, kapimiz her zaman açik” dedi.

Tir söförlerinin gümrüklü saha disarisinda ve içersindeki sira düzeni, trafik düzeni, geçis düzeni, bekleme ve park düzeni, köprü üzerindeki koordinasyon hizmetleri, veterinerlik hizmetleri, zirai karantina hizmetleri, kontrol ve muayene hizmetleri ile ilgili sorunlarini ve taleplerini de dinleyen Kaymakam Güngör, ilgi daire amirlerine gerekli talimatlari verdi.
Kaynak: İHA