IGART Sanat Projeleri Yarismasina Basvurular Devam Ediyor

Istanbul Havalimani'ndaki kültür sanat etkinliklerini tek çati altinda toplayan IGART'in dis mekan yüzey resmi yarismasina basvurular devam ediyor.

Istanbul Havalimani Isletmecisi IGA'dan yapilan açiklamaya göre, yarismaya 35 yas alti genç sanatçilar 1 Kasim'a kadar basvuru yapabilecek.

Yarismanin ilk etabinda yer alan ve havalimaninin metro çikis alanindaki viyadügün alt yüzeyini kapsayan "Dis Mekan Yüzey Resmi (tavan) Projesi" için konu ve teknik sinirlamasi bulunmuyor.

Yarismanin jürisinde IGART Yürütme Kurulu Baskani Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, IGART Yürütme Kurulu Üyesi Deniz Odabas, Prof. Dr. Gülveli Kaya, Prof. Dr. Marcus Graf, Mehmet Ali Güveli, Murat Tabanlioglu ile Nazli Pektas'in yani sira heykeltiras Seyhun Topuz ve heykeltiras Seçkin Pirim yer aliyor.

Sanata daha fazla yer açilmasi ve genç sanatçilara destek verilmesi amaçlanan yarismanin birinci etabi için finale kalan 3 projenin sahiplerine 10'ar bin lira sunulurken, kazanan proje sahibine verilecek büyük ödül için 1 milyon liralik telif bedeli belirlendigi açiklandi. Projenin uygulama bedeli ise Istanbul Havalimani'nin isletmecisi IGA tarafindan karsilanacak.

Kazanan projenin 20 Aralik'ta açiklanacagi yarismanin diger etaplari ise 2022 yilinda yarismaya açilacak. IGART kapsamindaki tüm çalismalar ve IGART Sanat Projeleri Yarismasi hakkinda bilgilere "https://igart.istanbul/igart.html" adresinden erisilebiliyor.

Kaynak: AA