Erzurum'da 5 Kisinin Öldügü Silahli Kavgaya Karisan 2 Kardese 4 Kez Müebbet Istemi

Erzurum'un Çat ilçesinde geçen yil 5 kisinin öldügü, 1 kisinin yaralandigi silahli kavgaya iliskin 2 kardes hakkinda "kasten öldürme" suçundan 4 kez ayri ayri müebbet hapis talebiyle dava açildi.

Erzurum Cumhuriyet Bassavciliginca, geçen yil 30 Mayis'ta Köseler Mahallesi'nde yasanan ve Günes ailesinden Baki, Hasan, Siddik ve Sinan ile Sedrettin Yildiz’in öldügü olayla ilgili baslatilan sorusturma tamamlandi.

Erzurum 4. Agir Ceza Mahkemesince kabul iddianamede, tutuklu olan kardesler Irfan ve Burhanettin Yildiz "sanik" olarak yer aldi.

Iddianamede, olaydan yaklasik üç yil önce F. Günes'in B. Yildiz'a kaçarak evlendikten alti ay sonra intihar etmesi sebebiyle Günes ve Yildiz aileleri arasinda husumet basladigi belirtildi.

Bir süre sonra aile büyüklerinin araya girerek her iki aileyi baristirmasinin ardindan taraflar arasinda herhangi bir husumetin kalmadigi aktarilan iddianamede, olay tarihinden iki gün önce ise iki aileye ait atlarin dövüsmesi üzerine Siddik Yildiz’in atini almaya gittigi esnada Siddik Günes ve yegeni Baki Günes ile aralarinda tartisma çiktigi ifade edildi.

Iddianamede, olay günü Siddik Günes’in oglu Sinan, kardesi Hasan ve yegeni Baki ile tarlalarina hayvan gübresi dökmeye giderken tartisma yasadiklari Siddik Yildiz’in çocuklari Sedrettin, Burhanettin ve Irfan Yildiz’in da bu olay sonrasi Günes ailesinin arkasindan gidip bu aileyle tartistigi kaydedildi.

Tartismanin büyümesiyle taraflarin tüfek ile tabancalarla birbirine ates açtiklari anlatilan iddianamede, mahalle halkinin olay yerine gittiginde Siddik, Hasan ve Sinan Günes ile Sedrettin Yildiz'in olay yerinde öldüklerini gördükleri, Baki Günes'in yarali oldugu fakat sonrasinda hayatini kaybettigi, Burhanettin ve Irfan Yildiz'in olay yerinden kaçtiklari, olayi ayirmaya çalisan Muhammet Etik'in ise bacagindan ve kolundan silahla yaralandigi bilgisi paylasildi.

Iddianamede, ölenler ile saniklarin birbirlerini öldürme kastiyla hareket ettikleri belirtilerek, Irfan ve Burhanettin Yildiz’in yakalandiktan sonra savunmalarinda eylemlerini inkar ederek suçlamalari kabul etmemelerine ragmen taraf ifadeleri, olay yeri inceleme ve uzman raporlari ile tüm dosya kapsamina göre bu kisilerin eylemlerinin sabit oldugunun anlasildigina vurgu yapildi.

Iddianamede, bu nedenlerle saniklar Irfan ve Burhanettin Yildiz’in “kasten öldürme” suçundan ayri ayri 4 kez müebbet hapisle cezalandirilmalari talep edildi.

Olayin ardindan helikopter destekli arama tarama çalismasi yürüten Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Irfan ve Burhanettin Yildiz'i olay yerine 10 kilometre uzakliktaki Göbekören Mahallesi yakinlarindaki daglik arazide gözaltina almisti.

Kaynak: AA