Baskan Köse, Basin Mensuplari Ile Bir Araya Geldi

Mamak Belediye Baskani Murat Köse, Mamak’ta hayata geçirilen projelerin tanitimi öncesi basin mensuplari ile bir araya geldi. Üregil Millet Bahçesinde gerçeklesen toplantida, görevde olduklari 2 buçuk yil boyunca Mamak’ta yapilan projeler hakkinda açiklamalarda bulunan Köse, 20 Ekim Çarsamba günü (yarin) yapacagi toplantinin ana basliklarini basin mensuplari ile paylasti. Mamak halkinin görevi tevdi ettigi günden itibaren her dakika, her saniye bu sorumlulugu hissederek çalistiklarini ifade eden Baskan Köse, “Bunu bir emanet olarak gördük ve o günden itibaren gecemizi gündüzümüze kattik. Görev süremizin yarisina geldigimiz bugünlerde, projelerimizin neredeyse yüzde 80’ini gerçeklestirmis olmanin huzuru içerisindeyiz” dedi.

Baskan Köse, Basin Mensuplari Ile Bir Araya Geldi
Yenilikçi, dinamik bir yönetim anlayisiyla Mamak’a deger katan onlarca proje ürettiklerini ve bu projeleri vakit kaybetmeden hayata geçirdiklerini ifade eden Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Insana en güzel hizmetler sunmayi önceligi haline getiren bir perspektif ile ve bu amaçla modern yasam alanlariyla, doga ile iç içe olan ekolojik projeleriyle, kültür merkezleriyle, mahalle konaklari, sosyal tesis ve kütüphaneleriyle, oyun parklari ve yesil alanlariyla çocuklarin, gençlerin ve her yastan insanlarin bulustugu, vakitlerini degerlendirdigi, kendini gelistirdigi, meslek ögrendigi, kaliteli güzel mekanlariyla ilçemizi donatarak sehrin imkanlarindan herkesin faydalandigi daha güzel bir Mamak için çalisiyoruz” dedi.



"Eserlerimizle hem geleneklerimizi hem de degerlerimizi yasatiyoruz"

Iki buçuk yil önce ne söz verildiyse hepsini yaptiklarini ve yapmaya da devam ettiklerini kaydeden Baskan Köse, “Mamak Daha Güzel Olacak’ diyerek çiktigimiz bu yolculukta, Mamak’imizi adeta santiyeye çevirdik. Bir taraftan insaatlar devam ediyor, bir taraftan da eserlerimiz tamamlandikça tören dahi yapilmadan hizmet vermeye basliyor. Diger taraftan da sosyal-kültürel projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bilim ve sanat merkezlerimiz, aile merkezlerimiz, mahalle konaklarimiz ardi ardina yükseliyor. Tam bir sosyal belediyecilik örnegi olan millet kiraathanelerimiz hizmet vermeye basladi.

Her ay eklenen yeni tesislerimizle, her yastan hemserilerimizi ve özellikle gençlerimizi, büyüklerimizi mutlu etmeye çalisiyoruz. Eserlerimizle hem geleneklerimizi hem de degerlerimizi yasatiyoruz” diye konustu.



"Eserlerimizin kapsayiciligina çok dikkat ediyoruz"

Özellikle gençlerin gelecege hazirlanmalarina destek olmak amaciyla egitim, kültür, sanat ve spor yatirimlarina agirlik verdiklerini de kaydeden Köse, “Güzel Mamak’ta her çocugumuz bir enstrüman çalsin istemistik, her çocugumuz en az bir alanda lisansli spor yapsin demistik. Bu çerçevede çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sanatla ve sporla iç içe bir sehir olmak noktasindaki çalismalarimiza devam ediyoruz. Yaz, kis kurslarimizla onlari destekliyoruz. Uyanik kütüphanelerimiz, basariya odaklanan gençlerimiz için önemli mekânlar haline geldi. Gençlik merkezlerimiz yeni neslin bulusma noktasi oldu. Eserlerimizi insa ederken, hizmetlerimizi yaparken özellikle kapsayiciliga çok dikkat ediyoruz. Halkimizin her kesimine ulasacak projeler yapiyoruz. Gençlerimizin yani sira yaslilarimiz, anne adaylarimiz, bebeklerimiz, kadinlarimiz, esnaflarimiz, çalisanlarimiz, emeklimiz, gencimiz hepsi için neler yapabilecegimizi düsünüyor, onlarin sesine kulak veriyor, ihtiyaçlari tespit ediyor ve özel projelerle hizmet ediyoruz” seklinde konustu.



"Mamakliyim demekten gurur duyacaklari bir sehir insa ediyoruz"

Mamakli hemserilerimizi, ’Mamakliyim’ demekten gurur duyacaklari bir çevre ve sehir insa etmek hedefinde olduklarini da kaydeden Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Bu bilinçle kentsel dönüsüm çalismalarimiza hiz veriyoruz. Günün her vakti hep halkimizin yaninda, hep onlarin yakinindayiz. Özellikle Covid-19 döneminde, Mamak Devlet Hastanesinin hizmete açilmasi konusunda çalismalar yaptik ve dört ay öncesinde Mamak Devlet Hastanesi hizmete açildi. Tabii salgin döneminde yine özellikle hastanelerin sikintili oldugu zamanlarda anne adaylarimiza özel ambulansla hizmet vermeye basladik. Geçmiste bir takim olumsuz imajlarla anilan Mamak, simdi bilim merkezleriyle, senlikleriyle, tematik parklariyla, geleneksel Ankara konaklariyla, yesil belediyecilik örnegi olan ekolojik köyleriyle, lavanta bahçeleriyle, millet bahçeleriyle ve özellikle sosyal tesis olmasi anlaminda millet kiraathaneleriyle ve kadin kooperatifiyle baskentimizin ekonomisine canlilik veren bir cazibe merkezi haline dönüsüyor” diye konustu.

Köse, 20 Ekim Çarsamba günü(yarin) saat 19.00’da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezinde düzenlenecek olan proje sunum toplantisina herkesi davet ettigini belirterek sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA