Altin Fiyatlarinin Yükselmesiyle Kapaliçarsi'daki Hareketlilik Artti

Altin fiyatlarindaki hareketlilik Kapaliçarsi’da yogunluk olusmasina yol açti. Tarihi çarsida günlük ziyaretçi sayisi 100 bine ulasti.

Altin Fiyatlarinin Yükselmesiyle Kapaliçarsi'daki Hareketlilik Artti
Dünyanin en eski çarsisi olma özelligini tasiyan Kapaliçarsi’da altin fiyatlarinin artmasiyla yogunluk olustu. Pandemi döneminde 15-20 binlere düsen günlük ziyaretçi sayisi 100 binlere çikti. Bu duruma altin fiyatlarinda hareketliligin ve yurt disi uçuslarinin açilmasinin etki ettigi düsünülüyor.

“Altin alip satmak isteyenler Kapaliçarsi’yi tercih ediyor”

Ziyaretçi sayilarina iliskin de açiklama yapan Özboyaci, "Pandemi döneminde ziyaretçi sayisi çok azalmisti, 15 - 20 binlere düsmüstü. Uluslararasi kapilarin açilmasiyla turistler yeniden gelmeye basladi.

Suanda günlük ziyaretçi sayisi 100 binlere ulasti. Son dönemde altin fiyatlarinda da sert hareketler görülüyor. Altin alip satmak isteyenler bu dönemlerde Kapaliçarsi’yi tercih ediyor. Kapaliçarsi altin üretiminin merkezi konumunda bulunuyor. Dügün alisverisleri için vatandaslar çarsiya geliyor" diye konustu.

‘’Kapaliçarsi Istanbul’a gelen turistlerin ilk ugrak yeri’’

Kapaliçarsi’nin turistlerin ilgisini çeken bir cazibe merkezi oldugunun altini çizen Kapaliçarsi Genel Sekreteri Cem Özboyaci, ‘’Kapaliçarsi’nin insasina 1461 yilinda baslandi. Dünyanin en eski çarsisi olma özelligi tasiyor. Burada yaklasik 66 sokak var, 23 kapi var, 2 bin 489 adet dükkan var. Kapaliçarsi basta kuyumculuk olmak üzere hediyelik esya, deri, halicilik gibi sektörleri barindiriyor. Insanlar buraya geldiklerinde tüm ihtiyaçlarini karsilayabiliyor. Istanbul’a gelen turistlerin ilk ugradigi yerlerden birisi bu çarsi’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA