Adana'da Alacak Verecek Kavgasinda Bir Kisiyi Darbeden Saniga 6 Yil 3 Ay Hapis Cezasi

Adana'da alacak verecek meselesinden çikan kavgada bir kisiyi darbettigi öne sürülen tutuklu saniga 6 yil 3 ay hapis cezasi verildi.

13. Agir Ceza Mahkemesince görülen durusmaya tutuklu sanik F.A. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Sanik avukati ise mahkemede hazir bulundu.

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanik ile müsteki Y.S'nin olay günü merkez Yüregir ilçesi Koza Mahallesi 1624 Sokak'ta karsilastiklarini, sanik F.A'nin, müsteki Y.S'ye hitaben "ne oldu bizim 3 bin lira" diyerek zorla para istedigini ve Y.S'nin bu talebi kabul etmemesi üzerine çikan tartismada, sanik F.A. tarafindan darbedildigini belirtti.

Savci, F.A'nin suça konu eyleminin doktor raporuyla sabit oldugu belirterek, sanigin "yagma" suçundan cezalandirilmasi ve tutukluluk halinin devamina karar verilmesi yönünde görüs bildirdi.

Hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen F.A, "Y.S'nin bana patates alim satimi konusuyla alakali borcu vardi. Bana olan borcunu ödemedi. Aramizda sözlü tartisma yasandi. Kimseyi darbetmedim. Y.S'nin parasini zorla almaya çalismadim. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." ifadesini kullandi.

Mahkeme heyeti "yagma" suçundan 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirdigi sanik F.A'nin mevcut halinin devamina karar verdi.

Kaynak: AA