13 Km'lik Grup Yolu 14 Milyon Liraya Mal Olacak

Tokat’in Niksar ilçesinde yaklasik 14 Milyon TL’ye mal olacak 5 köyün grup yolunda alt yapi çalismalari hiz kesmeden devam ediyor.

13 Km'lik Grup Yolu 14 Milyon Liraya Mal Olacak
Niksar ilçesinde Tarihi Talazan köprüsünden baslayip Buzköy, Direkli, Yesilköy, Yesilhisar ve Çimenözü güzergahlarinda devam eden ve D-100 Karayoluna kadar uzanan toplamda 13 km’lik yoldaki alt yapi çalismalari araliksiz devam ediyor.

Yoldaki çalismalari inceleyerek yetkililerden bilgiler alan Niksar Kaymakami Ilhami Dogan, bu yolun Niksar’a yeni bir kapi açacagini belirterek; “Talazan yolumuz eskiden 4 metre genisliginde bir yoldu, geçen sene Il Özel Idaresinden biz buranin asfaltlama çalismasini yapmistik. Fakat yolun darligi dolayisiyla yol genisletilmesi düsüncesine sahip olduk. Sagolsunlar Sayin valimizle paylastik konuyu akabinde de bunu Il Özel Idaresi Yatirim programina aldik. Köylere Hizmet Götürme marifetiyle diger kamu kurum kuruluslarimizdan, Il Özel Idaremiz kamyonlari, bizim birlik araçlarimiz, belediyelerden tedarik ettigimiz araçlar ve yardimci olan müteahhit arkadaslar is makineleri ile bu yolu 4 metreden yerine göre 20 metreye kadar varan genislikte bir yol genisligi yapmaya basladik. Talazan yolu tabi en az bin senelik bir yoldan bahsediyoruz, çünkü burasi Ipek yolunun geçmis oldugu eski Erzurum, Istanbul yolunun islemis oldugu bir merkezden bahsediyoruz. Yolumuzun ilk Talazan köprüsü ve Niksar arasindaki kismi yaklasik 11 km, Talazan’dan sonra D-100 karayoluna kadar kismi 1800 metre. Toplamda 13 km ye varan bir mesafeyi kapsiyor. Bu asamada emeklerinden dolayi tüm arkadaslarimiza, sayin valimize, milletvekili arkadaslarimiza, destek veren genel meclis üyesi arkadaslarimiza ve çalisma yürüten is arkadaslarimiza da tesekkürlerimi sunuyorum. Ayrica yolun yapilmasinda vatandaslarimizda çok büyük teveccüh gösterdiler, kendi tarlalarindan, baglarindan bahçelerinden bize muvafakat vermek suretiyle yerlerini verdiler” dedi.

Kaymakam Dogan yolun yaklasik 13 ila 15 Milyon Liraya malolacagini da belirterek; “Ortaya da çok güzel bir eser çikiyor, burayi sadece yol olarak düsünmemek lazim. Burasi ilerleyen asamada sag taraftan bisiklet yolu, belki Talazan köprüsü bölgesinde yapilacak mesire yerleri, 13 km uzunlugunda vatandaslarimizin yürüyüp gelebilecegi bir alan. Akabinde yine Orman idaremiz tarafindan yürütülen bir proje kapsaminda agaç tüneli seklinde bir çalismayi da güzel bir görsellik güzel bir mesire alanini kazandirmayi planliyoruz hedeflerimiz bu sekilde. 6 aya varan bir zaman içerisinde bu islemler yürütüldü, süreç içerisinde pandemi kosullarindan kaynaklanan birtakim sikintilar olmadi degil, fakat su anda islerimiz rayinda ilerliyor. Bu sene zeminin oturmasini özellikle arzu ediyoruz, talebimiz yapildi Cumhurbaskanligimiza ödenegin çikartilmasi ve akabinde desteklenecek kaynaklarla buranin önümüzdeki sene 2022 yilinda asfaltlanip hizmete sunulmasini amaç ediniyoruz. Yaklasik 13 ila 15 Milyon TL’lik bir rakama tekabül ediyor. Tabi yapilan isler var onlar düsüldükten sonra yeni bir maliyetlendirme çalismasi yürütülecek. Insallah bu yol Niksar’imiza yeni bir kapi açar, yeni bir ufuk açar” diye konustu.

Kaynak: İHA