Ögrencilere Simülasyon Tirinda Deprem Egitimi Verildi

Karaman’da ögrencilere, Türkiye'de yasanmis büyük depremlerin canlandirildigi AFAD'in simülasyon tirinda deprem egitimi verildi.



Karaman AFAD Il Müdürlügü tarafindan Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda, Ilkokul ögrencilerine deprem korkularini yenmek amaciyla deprem öncesi, sirasi ve sonrasinda yapilacaklarla ilgili teorik egitim verildi.

Teorik egitim sonrasi ekiplerce AFAD'in deprem simülasyon tirinda 5,5 siddetindeki deprem canlandirildi. Tira bindirilen ögrencilere hem pratik egitim verildi hem de deprem korkularini yenmeleri saglanmaya çalisildi.

Ögrencilerle birlikte tira binen Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik ve Karaman Belediye Baskani Savas Kalayci 5,5 büyüklügündeki bir deprem anini yasadi.

Dünya Afet Risklerinin Azaltilmasi günü nedeniyle deprem simülasyon tirini Karaman'a getirdiklerini ifade eden Karaman AFAD Il Müdürü Serife Han, yaptigi açiklamada, "Bugün sizlerle deprem anini yasayacagiz. Depremin nasil oldugunu hep beraber simülasyon tirimizda görecegiz. Dogru davranis sekillerini ögrenecegiz. Çök, kapan ve tutun önceden anlattigimizdi. Ama bugün burada canli bir sekilde yasayacagiz. Ama sonrasinda neler yapmaliyiz yine sizlerle birlikte ögrenecegiz." dedi.

Deprem simülasyon tirindaki egitimlerin 1 hafta boyunca kentin farkli noktalarinda da yapilacagi belirtildi.

Kaynak: AA