Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz Esnafa Kapali Pazar Yeri Projesini Anlatti

Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, yeni insa edilecek kapali pazar yeri için yogun bir talep oldugunu bildirdi.

Lapseki Pazarcilar Dernegi tarafindan esnafin katilimiyla düzenlenen kahvalti programinda projeyle ilgili bilgi veren Yilmaz, "Kapali pazar yerine diger vatandaslarimizdan da çok talep var. 31 Ekim’e kadar süre var. Biz istiyoruz ki pazarci esnafimiz yerlerini alsinlar. 31 Ekim'den sonra da vatandaslarimizin taleplerini almaya baslayacagiz." dedi.

Yilmaz, pazar yerinde 360 kayitli esnaf bulundugunu, 170'nin üretici, 80'nin ise pazarci esnaf oldugunu anlatti.

Belediye Baskani Yilmaz, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bununla birlikte 210 esnaf sebze ve meyve saticisi 150 esnafta kiyafet, gida ve zücaciye diye ayriliyor. Bu esnaflarimiz cumartesi günleri ilçe merkezine kurulan halk pazarina gelen esnaflarimiz. Semt pazarina ise 93 kayitli esnafimiz var; bunlardan 38 esnafimiz pazarci, 55 esnafimiz üretici, 74 esnaf sebze ve meyve ve 19 esnafimiz da kiyafet, gida ve zücaciye satan esnafimiz. Kapali pazar yeriyle ilgili uzun zamandir çalismamiz sürüyordu. Bu süreçte belediye baskan yardimcilarimiz ve personelimiz çok çaba harcadi. Aslinda bu proje 3 ay kadar önce bitmisti fakat daha sonra projeyi degistirerek üst kismina günes enerjisi yapmaya karar verdik, proje bu yüzden biraz gecikti."

Ayrica Yilmaz, projenin kisa sürede içinde baslayarak hayata geçirilecegini sözlerine ekledi.

Toplantida, Çardak Belediye Baskani Metin Semerci, Umurbey Belediye Baskani Dr. Erdal Dogan, Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Cengiz Teoman ile Pazarcilar Dernegi Baskani Süleyman Kavas hazir bulundu.

Kaynak: AA