Anadolu Aslanlari Kisa Hazirlaniyor

Post yapisini yenileyerek kis aylarina hazirlanan Anadolu aslani Kangal köpekleri eksi 50 dereceye kadar soguga dayanabiliyor.

Anadolu Aslanlari Kisa Hazirlaniyor
Ünü Türkiye sinirlarini asan, güç ve zekalari ile dikkat çeken Kangal köpekleri kis aylarini daha çok seviyor. Kis aylarinda eksi 40 dereceye kadar yasamlarini sürdürebilen Kangal köpekleri için bu günlerde kis hazirligi yapiliyor. Yaz aylarindan kis aylarina geçis sirasinda yazin çikan ince tüylerini döken Kangal köpekleri kislik kalin tüyleri çikartarak yeni postuna kavusuyor. Kangal köpekleri kis aylarinin yaklasmasi ve hava sicakliklarinin düsmesiyle birlikte deri altlarindaki yagi da arttirarak kisa hazir hale geliyor.

“Çiftligimizde kis sartlarina karsi hazirlik yapiyoruz”

Sivas’in Altinyayla ilçesinde Kangal köpegi yetistiriciligi yapan Umut Tasdelen, Kangal köpeklerinin kis iklimini çok sevdigini belirterek, “Kangal köpekleri bilindigi gibi sicak iklimi sevmeyen bir hayvandir. Malum bizim Sivas’imiz kis iklimidir. Kisi görünce hayvanlarimiz bayagi seviniyor mutlu oluyorlar bunu biz de görüyoruz. Bu yüzden sicak iklimde besleyen arkadaslarin hayvanlara serin bir ortam saglamasi gerekiyor. Kangal köpekleri bozkir hayvanidir ve sicak iklimi sevmeyen bir hayvandir. Biz de çiftligimizde kis sartlarina hazirlik yapiyoruz. Burada eksi 35-40 dereceyi görüyoruz bu yüzden de

isitma odalarimiz var dogumhanelerimizde isitma yerlerimiz vardir. Yetiskin köpeklerimiz eksi 40-50 dereceye kadar dayaniklidir onlari etkilememektedir ama yavrularimizi muhafaza etmemiz lazim. Kisin zaten hayvan kendi post yapisini olusturmaktadir. Kangal köpekleri kendini yaglandirir. Arpa unu dedigimiz yalla, sakatat ve köpek mamalari ile besliyoruz. Dolayisiyla hayvan kendini kisa hazirlamakta post yapisi çift katman olmaktadir. Yününü tüyünü her seyini kisa göre ayarliyor. Kis hayvani oldugu için de üsümüyor. Kangal köpegi dayanikli bir hayvandir" dedi.

Kaynak: İHA