Özbekistan'daki Cumhurbaskanligi Seçimleri Için Karabük'te Oy Kullandilar

Özbekistan’da 24 Ekim’de yapilacak cumhurbaskanligi seçimleri için Karabük Üniversitesinde okuyan Özbek ögrenciler kurulan sandikta oy kullanilmaya basladi.

Özbekistan'daki Cumhurbaskanligi Seçimleri Için Karabük'te Oy Kullandilar
Üniversite Mahallesi Sosyal Yasam Merkezi’nde, 24 Ekim’de Özbekistan’in Ankara Büyükelçiligi ve Istanbul Baskonsoloslugunda kurulacak sandiklara gidemeyecekler için erken oy kullanma süreci uygulaniyor. Seçmenler cumhurbaskanligi seçimlerinde, Ekoloji Partisi, Halk Demokrat Partisi, Liberal Demokrat Partisi, Milli Sahlanis Demokrat Partisi ve Adalet Sosyal Demokrat Partisi’nin adaylari için oy kullaniyor

Karabük Üniversitesinde ögrenim gören Özbekistanli ögrencilerin temsilcisi Dilbek Kurbanov, ülkelerinde 24 Ekim’de yapilacak cumhurbaskanligi seçimleri öncesinde oylarini kullandiklarini belirterek, sonuçlarin ülkesine hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Kurbanov, Karabük Üniversitesi’nde okuyan 300’den fazla ögrencinin seçimler için oy kullanacagini da aktardi.

Karabük Üniversitesi Uluslararasi Isletme Bölümü 2. Sinif ögrencisi Yusupjonova Muhlisa ise, Cumhurbaskanligi seçimlerinin ülkesine ve milletine hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Karabük Üniversitesi Uluslararasi Isletme Bölümü 3. sinif ögrencisi Ulugbek Yuldashev de yeni seçilecek cumhurbaskaninin ülkelerine hayirli olmasini diledi.

Ulugbek, yeni seçimlerden beklentilerinin de çok oldugunu da belirterek, “Özbekistan ile Türkiye arasinda hem ihracat hem de ithalatta iki tarafa da faydali olmasini bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Seçimler için oy kullanan Karabük ve Kastamonu üniversitelerindeki akademisyen ve ögrencilere, Özbek pilavi ikram edildi.
Kaynak: İHA