Devlet Destegiyle Bardak Üreten Kadin Girisimcinin Hedefi Fabrika Kurmak

Bingöl'de yasayan girisimci Elvan Bayram, KOSGEB'den aldigi destekle kurdugu karton bardak üretim merkezinde günde 50 bin bardak üretiyor Elvan Bayram: 'Salgin sürecinde oldugumuz için tek kullanimlik bardaklara çok fazla ilgi oluyor. Su an islerimiz çok iyi'

AYDIN ARIK - Bingöl'de yasayan 2 çocuk annesi girisimci Elvan Bayram, Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligindan (KOSGEB) aldigi destekle tek kullanimlik karton bardak üretim merkezi kurdu.

Recep Tayyip Erdogan Mahallesi'ndeki merkezde 4 kisiye de is imkani saglayan Bayram, AA muhabirine, hep bir is yeri kurmayi hayal ettigini söyledi.

Yeni tip koronavirüs salgini döneminde tek kullanimlik karton bardak kullaniminin arttigini, bu nedenle bu bardaklarin üretimine yöneldigini belirten Bayram, yaptigi arastirmanin ardindan hazirladigi projeyle KOSGEB'e basvurdugunu ve onaylanan projesine 80 bin lira destek saglandigini ifade etti.

- "Tek hayalim ve hedefim, isimi büyütüp fabrika haline getirmek"

Merkez sayesinde girisimci olmanin mutlulugunu yasadigini dile getiren Bayram, söyle konustu:

"Kendi isimi kurdum ve aldigim destekle açtigim is yerimde faaliyetlerimi sürdürüyorum. Günde ortalama 50 bin bardak üretimi yapiyoruz. Ürettigimiz bardaklarin toptan ve perakende satisini yapiyoruz. Tek hayalim ve hedefim, isimi büyütüp fabrika haline getirmek ve çalisan sayisini artirmak. Salgin sürecinde oldugumuz için tek kullanimlik bardaklara çok fazla ilgi oluyor. Su an islerimiz çok iyi. Sadece ham madde sikintisi yasiyoruz. Ham madde konusunda bir çözüm bulunursa çok iyi olacak."

Bayram, is kurma sürecinde en büyük destegi esi ve ailesinden aldigini da sözlerine ekledi.

Merkezde çalisan Handan Artan da isini severek yaptigini dile getirerek, "Paketleme isini yapiyorum. Üretimi yapilan bardaklari önce posetlere yerlestiriyoruz, daha sonra da paketlemesini yapiyoruz. Elvan Bayram sayesinde is sahibi oldum. Mutluyuz." dedi.
Kaynak: AA