Basbakan Kisida'dan Genel Seçimler Için 'Japonya'nin Gelecegi' Vurgusu Açiklamasi

'Japonya halkindan talebim bu gelecegi en iyi sekilde insa edebilecek lideri seçmeleri'.

Japonya Basbakani Kisida Fumio, ay sonunda düzenlenecek olagan genel seçimlerle Japonya'nin gelecegine karar verilecegini belirtti.

Basbakan Kisida, Temsilciler Meclisi (Suugiin) Sözcüsü Osima Tadamori'nin meclisin feshedildigini ilan etmesi sonrasinda düzenledigi basin toplantisinda, seçim yoluyla meclisin bir an önce yeniden sekillenmesine ve baslica politikalari daha da somutlastirmak için çalismalari hizlandirmaya ihtiyaçlari oldugunu ifade etti.

Seçimin Japonya'nin gelecegine karar verecegini belirten Kisida, Kovid-19 salgini sonrasinda ülkenin ekonomik ve sosyal sisteminin insaya ihtiyaci oldugunu bildirdi.

Kisida, "Japonya halkindan talebim bu gelecegi en iyi sekilde insa edebilecek lideri seçmeleri." ifadelerini kullanarak, "Salginla mücadele etmek ve ekonomiyi rayina oturtmak için var gücümüzle çalismaliyiz." diye konustu.

Kampanya döneminin sert geçecegini ve kesin sonuçlara kadar mücadelelerini sürdüreceklerini aktaran Kisida, seçim sonrasi Kovid-19'a karsi alacagi önlemleri ve ekonomiye yönelik düsüncelerini de paylasti.

- Kovid-19 ve ekonomi

Kisida, salginla mücadele kapsaminda hastane yatak kapasitelerinin genisletilecegini, asi dozlarinin artirilacagini ve agizdan anti-viral ilaçlarin yayginlastirilacagini söyledi.

Parti içi seçim kampanyasi döneminde vurguladigi "orta sinifin büyümenin meyvelerinden pay edinebilecegi yeni kapitalizmi" isaret eden Kisida, seçimin akabinde kapsamli ve cesur bir ekonomik paketin uygulamaya alinacagini vurguladi.

Servet dagiliminin sadece piyasalara birakilmayacagini aktaran Kisida, "Hem özel hem kamu sektörünün rollerini oynayabilmesini saglayip halkin refahini artirmayi hedefliyoruz. Sadece istihdami artirmayacak, her bir isçinin gelirini de yükseltecegiz." diye konustu.

Görevlendirdigi bakanlarin ulusal güvenlik stratejisini ve ilgili savunma programlarini revize etmeye hazirlandiklarini anlatan Kisida, Japonya'nin savunmasini da güçlendirmeyi planladiklarini kaydetti.

Japonya'da, kampanya dönemi 19 Ekim'de baslatilacak milletvekili olagan genel seçimleri 31 Ekim Pazar günü gerçeklestirilecek.

Suugiin'de bulunan 465 koltuktan 289'u tek koltuklu seçim bölgesinden, kalani ise 11 bölgesel seçim blokundan nispi temsil yoluyla seçiliyor.

Kaynak: AA