Vali Öksüz, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kars Valisi/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz merkez mahalle muhtarlariyla bir araya geldi

Vali Öksüz, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Aynali Kösk Sanat Merkezi ve Bilgi Evi’nde saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan toplantida Il Emniyet Müdürlügü, Il Göç Idaresi Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü tarafindan sunumlar yapildi.

Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, merkez mahalle muhtarlariyla bir araya gelmekten dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Öksüz, hem sehrin asayis ve güvenligi ile ilgili konularda bilgilendirme yapmak hem de diger kamu hizmetleri ile ilgili talep ve sorunlari dinlemek için bir araya gelindigini belirtti.

Belediye sinirlari içerisindeki idari birimlerin amacinin, mahallelerde yasayan vatandaslarin yasam kalitesini arttirmak, daha iyi yerel hizmetleri ve kamu hizmetlerini vermek oldugunu ifade eden Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Bunun için elimizden geldigince gayret ediyoruz. Tüm kurumlarimiz gece gündüz demeden çalismalarini yapiyor. Mahalle denince en ilgili, en önemli kurum belediyelerdir. Bizler de belediye yönetimi olarak sizlere en iyi sekilde hizmet vermeye çalisiyoruz. Sezon basladigindan itibaren özellikle insaat islerine tabi ki bunun içinde alt yapi, kültür, sanat çalismalari, sosyal yardim çalismalari gibi her türlü çalismalar var. Ilgili birimlerimizin marifetiyle sizlere hizmet vermeye çalisiyoruz, bundan sonra da en üst düzeyde hizmet vermenin gayreti içerisinde olacagiz” dedi.

Kars Belediyesi’nde uzun süreli sorunlarin birikiminin söz konusu olduguna dikkat çeken Öksüz, “Biz belediyeyi devraldigimiz 2 Ekim 2020 tarihinden itibaren sorunlari tespit etmek, bu sorunlari öncelik sirasina koymak ve çözmek üzere planlamalar yaptik. Çok sükür su ana kadar önceliklerini saptadigimiz sorunlarda önemli mesafeler kat ettik. Siz de takdir edersiniz ki bir anda tüm mahallelerimizin alt yapisini çözebilmek mümkün degil ama en azindan bir yerden basladik. Insaat sezonun sonuna dogru geliyoruz. Insallah, çalismalarimizi bir ay kadar daha sürdürebiliriz. Ondan sonra kisin yine ihtiyaçlari tespit edecek, öncelikleri belirleyecek ve 2022 yilinda ayni gayretle ayni sevkle hizmet etmeye devam edecegiz” diye konustu.

“Huzur ve güvenin olmadigi yerde hizmetin hiçbir önemi yok”

Bir sehirde huzur ve güvenligin çok önemli oldugunu, huzur ve güvenin olmadigi yerde hizmetin hiçbir öneminin olmadiginin altini çizen Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Elbette huzur ve güven içerisinde yasayabilmemiz için kolluk güçlerimiz var ve var güçleriyle çalisiyorlar. Tabi ki muhtar olarak sizlerin destegine ve yardimina ihtiyaç duyuyoruz. Ilin genel asayisi ile ilgili mahallenizdeki genel güvenlikle ilgili kolluk güçlerimizi ve bizleri zamaninda bilgilendirmeniz, varsa sikintilarla ilgili gerekli çözümleri üretmemiz açisindan önemlidir. Sizleri de bu konuda bizlere yardim etmeye davet ediyorum. Sizler de mahallenizde yasayan herkese hizmet ediyorsunuz, onlarin ihtiyaçlarini zaman zaman bize iletiyorsunuz. Bizler de onlari degerlendiriyoruz, ilgili kurumlara yönlendiriyoruz. Egitim olsun, saglik olsun, alt yapi olsun bütün hizmetlerde ayni sekilde davraniyoruz. Bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstermeye devam edecegiz” seklinde konustu.

“2021 yilinda mahallelerimizin çogunda çalisma yaptik”

Kentte 23 mahallenin tamamina yakininda çalisma yapildigini hatirlatan Öksüz, özetle sunlari söyledi:

“2021 yili içerisinde merkezdeki 23 mahallenin çogunda çalisma yapildi. Tabiri caizse dokunmadik mahalle birakmamaya çalisildik. Bir anda bütün meseleleri çözmek mümkün degil. Insallah gelecek yildan itibaren mahallerimizin sorunlari ve ihtiyaçlari daha fazla çözülmüs olacak, daha az sorun kalmis olacak. Insallah bu sorunlari da kisa sürede bitirmis olacagiz. Asfalt, parke tas, stabilize yol çalismalarimiz, içme suyu ve temizlik çalismalarimiz devam ediyor. Elbette ki planlanan çalismalarimiz da var. Ilimizin bir otogarinin olmamasi, aslinda var olan ama sehrimize yakismayan bir otogarin var olusu, bizleri yeni bir otogar yapma yönünde de tesvik etti. Süphesiz onun da proje çalismalarinda sona dogru geliyoruz. Insallah 2022 yilinda yeni otogar binamizin insaat çalismalari baslamis olacak.”

Vali/Belediye Baskan Vekili Sayin Türker Öksüz, yaptigi degerlendirmelerin ardindan muhtarlara tek tek söz vererek sorun ve isteklerini dinledi.

Öksüz, muhtarlarin sorunlarinin çözümü için ilgili kurumalara talimat verdi.
Kaynak: İHA