Kadin Muhtarin Kurdugu Kooperatif Hemcinslerine Gelir Kapisi Oldu

Ankara'nin Güdül ilçesi Boyali Mahallesi Muhtari ve Fengere Kadineli Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Bahriye Süer, makarna, eriste, tarhana gibi ürünler üreten kooperatif üyesi kadinlarin aile ekonomisine katki sagladigini söyledi.

Süer, AA muhabirine, gerek muhtarlik gerek kooperatif olarak çok yönlü çalisma içinde olduklarini belirtti.

Köydeki eski okul binasinin kooperatife tahsis edilmesinin ardindan düzenlemeler yaptiklarini anlatan Süer, "Burada makarna, eriste, tarhana imalatinda bulunuyoruz. Bu ürünleri kurutmak için kurutma alanlari yaptik. Ürünlerimize oldukça talep var. Bu aylarda tarhana, eriste gibi ürün imalatinda bulunuyoruz. Kadinlarimiz gerçekten hummali bir çalisma yapiyorlar. Köylü kadinlarimiz, bana oldukça ciddi destek sagliyorlar. Ben de onlara istihdam alanlari olusturmaya çalisiyorum." dedi.

Süer, müsterilerin talebine göre imalat yaptiklarini anlatarak, "Çok temiz ve kaliteli üretim yapiyoruz. Kadin üyelerimiz hiç durmadan çalisiyorlar ve böylece gelir elde ediyorlar." ifadesini kullandi.

Kooperatif olarak yazin baslatilan çalisma kapsaminda 15 kadina egitim verdiklerini aktaran Süer, sunlari kaydetti:

"Bu kadinlarimiz, köyümüze kurdugumuz tezgahlarda tiftikten soft kumas dokumaya baslayacaklar. Böylece de köyümüzdeki küçükbas hayvanlarin yününün degerlenmesini saglayacagiz. Özellikle gelir getirici çalismalarda bulunmaya devam ediyoruz. Gerçekten bos durmuyoruz, el birligi içinde bir seyler yapmaya çalisiyoruz."

Kaynak: AA