Bursa'nin Tarihini Gölgeleyen Binalarin Yikimi Drone Ile Görüntülendi

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Ulucami ve 600 yillik tarihi hanlar ve çarsilar bölgesini gün yüzüne çikaracak dönüsüm projesi kapsaminda, tarihi yapilarin önüne sonradan insa edilen binalar birer birer yikiliyor. Atatürk Caddesi üzerinde 5 katli bina birkaç dakika içinde yerle bir edildi. O anlar drone ile görüntülendi.

Bursa'nin Tarihini Gölgeleyen Binalarin Yikimi Drone Ile Görüntülendi
Bursa’nin gelecegine damga vuracak Tarihi Çarsi ve Hanlar Bölgesi Çarsibasi Kentsel Tasarim Projesi kapsaminda ana caddeye cepheli çok katli 2 binanin daha yikimi tamamlandi. Pes pese yapilan yikimlarla bölgenin tarihi silueti gün yüzüne çikmaya basladi.

Yüksek katli binalarin yikilma anlari ise hem havadan hem karadan görüntülendi. Osmanli’nin ilk baskenti olan Bursa’da 14. yüzyilda olusmaya baslayan, 16. yüzyilda han, bedesten ve çarsilarin olusumuyla gelisimini tamamlayan Tarihi Çarsi ve Hanlar Bölgesi’ni eski ihtisamina kavusturacak proje etap etap ilerliyor. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin, Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan da desteklenen projesinde, Kizilay, Is-Kur, Merkez Bankasi binasi, Pirinç Han’in arkasindaki türbenin etrafini saran 15 dükkân ve iç kisimdaki 4 binanin yikimi daha önce tamamlanmisti. Kamulastirma islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Büyüksehir Belediyesi özellikle ana cadde üzerindeki yüksek katli binalarin yikim çalismalarina da hiz verdi.

Çok katli binalarda yikim

Bir tarafindan kamulastirma çalismalari devam ederken, diger taraftan da islemleri tamamlanip, bosaltilan çok katli binalarda da yikim basladi.

Büyüksehir Belediyesi ekipleri hafta basinda Cemal Nadir Caddesi’ne cepheli 5 katli binanin yikiminin ardindan simdi de caddeye cepheli 270 metrekare taban alanli 7 katli binanin yikimini gerçeklestirdi. Ana caddede trafigin durdurulup, tüm güvenlik önlemlerinin alindigi yikimda, is makineleri ile ana kolonlari yikilan bina kisa sürede yerle bir oldu. Bu iki binanin yikiminin yapilmasiyla da Pirinç Han ve Ulu Cami basta olmak üzere bölgenin tarihi silueti iyice gün yüzüne çikti.

Bu arada ayni hat üzerinde bulunan alisveris merkezi yaninda bulunan ve kamulastirmasi tamamlanan 2 binanin yikimi da önümüzdeki günlerde yapilacak.
Kaynak: İHA