AK Parti'li Kurtulmus, 'Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'(Siyasi cinayetler islenecegi iddiasi) Son günlerde Türkiye'deki güven ve istikrar ortamini bozmak için muhalefetten bazilarinin ve ne yazik ki Türkiye'nin en çok oy alan ikinci partisinin genel baskani, bir siyasi suikastlerdir tutturmus gidiyor. Arkadas; herhangi bir bilgin veya belgen varsa siyasi suikastlerin önlenmesi bir vatandaslik görevidir' 'Terörden, faili meçhul cinayetlerden, siyasi suikastlerden Türkiye'nin ne kadar büyük yara aldigini en iyi bilen siyasi kadroyuz. Bir daha bu dönemler geri gelmeyecek' 'Diller bizim için bir ayrilik vesilesi degil, bir bütünlesme vesilesi ve zenginlik meselesidir. Onun için on yillardir dedigimiz gibi, ana dili ana sütü gibi helaldir ve herkesin hakkidir'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "siyasi cinayetler" islenecegi yönündeki iddialara iliskin, "Son günlerde Türkiye'deki güven ve istikrar ortamini bozmak için muhalefetten bazilarinin ve ne yazik ki Türkiye'nin en çok oy alan ikinci partisinin genel baskani, bir siyasi suikastlerdir tutturmus gidiyor. Arkadas; herhangi bir bilgin veya belgen varsa siyasi suikastlerin önlenmesi bir vatandaslik görevidir." dedi.

Kurtulmus, Mardin'deki temaslari kapsaminda, Il Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda düzenlenen, partisinin Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'na katildi.

Burada konusan Kurtulmus, 2023 seçimlerinin önemine isaret etti.

"Türkiye'nin ve bölgenin ne kadar zor bir süreçten geçtigini bizzat yasamis olan bir bölgenin halkisiniz. Güven ve istikrar yan yana oldugu zaman bir ülkenin kalkinmasi, barisi ve demokrasisinin yükselmesine öncü olur. Siyasi hayatimiz boyunca hep güven ve istikrarin saglanmasi için çalistik, hep, Türkiye'de tüm toplum kesimlerinin fikirlerini açik bir sekilde söylemesi, demokrasinin tüm kurum ve kurallariyla islemesinden yana olduk. Onun için Türkiye'de hiçbir karanlik odagin söz sahibi olmasini arzu etmedik ve buna iktidarlarimiz sirasinda müsaade etmedik." diyen Kurtulmus, Türkiye'de on yillar boyunca verdikleri siyasi mücadelede hep millet iradesinin yaninda durduklarini aktardi.

Kurtulmus, "Faili meçhul cinayetlerden, yol kesip adam kaçirmalara, sehirlerin içerisinde insanlarin malina mülküne çökülmesine iktidarimizda firsat vermedik. Yollarin çevrildigini, insanlarin bir sekilde daga kaçirildigi haberlerini çok duymusuzdur. AK Parti iktidarlarindan önceki Türkiye'nin bu karanlik savrulusuna Allah'in izniyle bir daha Türkiye geri dönmeyecek, geri döndürülmeyecektir." diye konustu.

- Terörle mücadele

Türkiye'nin terör örgütlerine karsi verdigi mücadelenin uzun yillardir devam eden bir mücadele olduguna dikkati çeken Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

"1984 Eruh baskinindan bu yana maalesef PKK ile Suriye'nin karistirilmasi, alt üst edilmesinden sonra da hem DEAS ile hem de PYD-YPG ile mücadele eden bir milletiz. Terörden, faili meçhul cinayetlerden, siyasi suikastlerden Türkiye'nin ne kadar büyük yara aldigini en iyi bilen siyasi kadroyuz. Bunlari ne için söylüyorum? Bir daha bu dönemler geri gelmeyecek. Insallah sizler de bu huzur, güven ve istikrar ortaminda çok daha iyi çalisarak terörün Türkiye'ye verdigi zarari, birlik ve beraberligi, kardesligi bozmak isteyenlerin Türkiye'ye verdigi zarari halkimiza çok daha iyi anlatacaksiniz."

Kurtulmus, sükunet, baris ve huzur varsa ekonomi, üretim, egitim, istikrar, gelisme ve kalkinmanin olduguna isaret ederek, "Nusaybin ile Kamisli'yi birbirinden ayiran nedir? Suruç ile Kobani'yi birbirinden ayiran nedir? Aradaki bir tren yoludur. Emperyalistler inançla, meydanlarda mücadeleyle ve savasla yenemedikleri bu bölge halkini etnik çatismalar üzerinden birbirlerine düsman kilmaya çalistilar. Sinirlari çizdiler. 'Burasi Suriye', 'burasi Irak', 'burasi Türkiye' diyerek, suni sinirlarla Kürt, Arap, Türk, Türkmeni birbirinden ayirdilar. Sinirlarini ayirdiklari insanlarin gönüllerini ayiramadilar. Gönüllerini ayiramadiklari bu bölge halklarinin arasina da eli kanli terör örgütlerini koyarak, onlari silahlandirarak, onlari güçlendirerek, onlara lojistik ve siyasi destekler vererek, bu halklarin birbirinden ayrilacagini düsündüler." ifadelerini kullandi.

- Siyasi cinayetler islenecegi iddiasi

AK Parti olarak bölge halklarinin birlik ve beraberlik içerisinde yasamasini arzu ettiklerini, bu cografyanin halklarinin birbirlerinden ayrilmasina asla riza göstermeyeceklerini dile getiren Kurtulmus, bunun için kullanilan tüm karanlik yollarin hepsine karsi mücadele edeceklerini kaydetti.

Kurtulmus, bu karanlik yollardan bazilarinin, terörün yol kesmesi, adam öldürmesi, faili meçhul cinayetler islemesi, insanlari birbirine düsman etmesi ve baskinlar yapmasi, bazi karanlik çetelerin halkin arasina fitne sokmak için siyasi cinayetler islemesi oldugunu aktararak, "Bunu çok yasamis ve faturasini ödemis bir milletin çocuklari olarak konusuyoruz. Son günlerde Türkiye'deki güven ve istikrar ortamini bozmak için muhalefetten bazilarinin ve ne yazik ki Türkiye'nin en çok oy alan ikinci partisinin genel baskani, bir siyasi suikastlerdir tutturmus gidiyor. Arkadas; herhangi bir bilgin veya belgen varsa siyasi suikastlerin önlenmesi bir vatandaslik görevidir. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi sorusturma baslatti, umarim tanik olarak Sayin Kiliçdaroglu'nu da 'Gel ne biliyorsan söyle.' diye çagiracaklardir." seklinde konustu.

- "Ana dili ana sütü gibi helaldir"

Kurtulmus, söyle devam etti:

"Maalesef emperyalistlerin ve onlarin kuklasi olan bazi çevrelerin ülkemizde yapmak istedikleri, insanlari etnik köklerine göre mezheplerine göre bölmek. Bunun için de yillardir ana dilini bir ayrimcilik araci olarak kullanmislardir. Halbuki biz ne diyoruz; Ayet-i Kerime'de dinlerimizin ve renklerimizin farkli yaratilmis olmasi Allah'in varliginin, birliginin isaretindendir. Ben sahsen bilmedigim bir dil olan Kürtçe konusan bir kardesimi duydugum zaman 'Ya Rabbi sen ne büyüksün' diyerek Allah'a olan inancim ve bagliligim artiyor. Çünkü Kürt, Arap, Çerkez, Acem ve Türk'ün de dilini yaratan Allah'tir. Benim annem Türk oldugu için ana dilim Türkçedir. Diller bizim için bir ayrilik vesilesi degil, bir bütünlesme vesilesi ve zenginlik meselesidir. Onun için on yillardir dedigimiz gibi, ana dili ana sütü gibi helaldir ve herkesin hakkidir. Bir müddet evvel Mardin'de Diyarbakir ve Sanliurfa'da da insanlar resmi kurumlara gittiklerinde ana dillerini konusamazdi. Hatta mahkemelere gittiklerinde ana dilleriyle ifade veremezlerdi. Hatirliyorum, seçim meydanlarinda ana dillinde konustu diye haklarinda tahkikat yapilan milletvekili adaylari vardi. Bütün bunlari Türkiye'nin gündeminden kaldiran kimdir, AK Parti'dir, Recep Tayyip Erdogan'dir. Sehirlerin isimlerinin degismesi, TRT'de Kürtçe yayinlarin önünü açan kimdir? AK Parti, bu siyasi harekettir. Resmi dilimizin Türkçe olmasi dogal, kaçinilmaz olandir. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandasiyiz. Her devletin bir dili olur. Ama o devlette vatandaslarin ana dillerini ve ana kültürlerini gelistirmesinin önündeki engellerin kaldirilmasi, esit vatandaslik haklari bakimindan önemli bir adimdir. Faili meçhul cinayetleri, siyasi suikastlari kaldiran, karanlik çetelerin Dogu ve Güneydogu Anadolu'da milletin ensesinde boza pisirmesinin önüne geçen, ana dilin ve ana kültürün üzerindeki haklari ve özgürlükleri genisleten bir siyasi harekatin mensubu olarak adimiz aktir, yüzümüz aktir."

- "Gönüllerden düsmeyecegiz"

Numan Kurtulmus, 2023 seçimlerinin Türkiye için önemine isaret ederek, bu seçimin, hangi istikamette yürüneceginin belirlenecegi bir seçim oldugunu bildirdi.

Yollarin, hava limanlarinin, hanlarin, hamamlarin yapilabilecegini, en zor olanin gönüllere girmek oldugunu dile getiren Kurtulmus, "AK Parti gönüllere girdigi için 19 yildir iktidarda olan bir parti. Gönüllerden düsmemek çok çok daha zordur. Gönüllerden düsmeyecegiz." ifadelerini kullandi.

AK Parti Istanbul Milletvekili Hasan Turan, medeniyet kültürünün kavsak noktasi Mardin'in, çok dilli ve çok kültürlü yapisinin korunmasinin, birlik ve beraberlik için önemine degindi.

AK Parti Il Baskani Faruk Kiliç ise il ve ilçede yürütülen çalismalara deginerek, merkez ve kirsal ayrimi yapilmaksizin hizmet sunuldugunu belirtti.

Kiliç, "Hali sahalar, yüzme havuzlari, gençlik merkezleri, spor kompleksleri, park ve millet bahçeleri, yol çalismalari, kaldirimlar, parke dösemeleri, alt yapi, çevre düzenlemeleri, sokak sagliklastirma ve aydinlatma ile dogalgaz çalismalarinin bazilari tamamlanmis, bir kismi da hizla devam etmektedir." dedi.

AK Parti Ilçe baskanlari adina Artuklu Ilçe Baskani Serdal Bagis ile belediye baskanlari adina da Dargeçit Belediye Baskani Cüneyt Aksoy birer konusma yapti.

Programa, AK Parti MKYK üyeleri Ahmet Fethan Baykoç ve Alaattin Parlak ile partililer katildi.

AK Parti Il Baskanliginda partililerle görüsen Numan Kurtulmus, daha sonra Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yürüten Tiyan Un Fabrikasi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA