AK Parti'li Kurtulmus, Artuklu Üniversitesi Akademik Yili Açilis Töreni'nde Konustu Açiklamasi
'Güçlü bir Türkiye ideali, yeni hakkaniyetli bir dünya kurulmasi tezimizin ve iddiamizin da en besleyici en destekleyici ana unsurudur, ana diregidir. Bu hedeflere sahip, bilgi, ilim, hikmet ve irfanla donanmis gençlerimiz Türkiye'nin gelecegidir. Biz gençlerimize güveniyoruz' '76'dan bugün 207'ye çikmis olan üniversite sayimiz var. Ayrica bugün 8,5 milyon civarinda üniversite ögrencimiz var. 8 binin üzerinde doktora ögrencimiz var ve 250 bin yabanci ögrencimiz var' 'Gençlerimizin daha iyi egitim almasi, daha iyi sartlarda egitimlerini görmesi bakimindan fevkalade güçlü ve ileri adimlar atiyoruz. Insallah gelecegin Türkiye'si bugünün Türkiye'sinden daha güzel ve güçlü olacak'
AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Mardin'de üniversite ögrencilerine seslenerek "Güçlü bir Türkiye ideali, yeni hakkaniyetli bir dünya kurulmasi tezimizin ve iddiamizin da en besleyici en destekleyici ana unsurudur, ana diregidir. Bu hedeflere sahip, bilgi, ilim, hikmet ve irfanla donanmis gençlerimiz Türkiye'nin gelecegidir. Biz gençlerimize güveniyoruz." dedi.
Mardin'deki temaslarini sürdüren Kurtulmus, Mardin Artuklu Üniversitesini ziyaret etti, Rektör Prof. Dr. Ibrahim Özcosar ile görüstü.
Atatürk Kültür Merkezi Vali Kiliçlar Konferans Salonu'nda düzenlenen, "2021-2022 Akademik Yili Açilis Töreni'nde "Türkiye'yi yarinlara tasimak" konulu ilk dersi verdi. Kurtulmus, yeni akademik yilin hem ögretim üyeleri hem de ögrencilere hayirli olmasini dileyerek Mardin'de bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitelerin, medeniyetleri tasiyan, toplumlari ileriye götüren en önemli unsurlardan biri olduguna isaret eden Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:
"Üniversitelerin 2 temel özelliginden biri üniversite ile kalkinma arasindaki iliski. Dünyanin bütün toplumlarinda, bütün büyük ekonomik ve siyasal yükselislerin temelinde üniversitelerin ve üniversitelerin ürettigi bilgilerin çok önemli yeri var. Bütün büyük medeniyetlerin temelinde üniversiteler oldugu gibi bati medeniyetinin yükselisinde de üniversiteler var. Üniversitelerin ayni zamanda sanayi üretimine yaptiklari bilimsel katkilar olmasaydi herhalde sanayi devrimi gerçeklesemezdi. Ayni sekilde Japonya'nin ve Güney Koreli üniversitelerin basarili arastirma merkezleri olmasaydi, 2. Dünya Savasi'ndan sonra Asya'nin yükselisi dedigimiz yeni bir süreçle karsi karsiya kalmazdik."
"Türkiye'nin gelismesinin, kalkinmasinin altinda da hayatla iç içe olan, sehirle bütünlesmis, üretimle ve bilgiyle gerçekten ciddi sekilde donatilmis üniversitelerimizin çok önemli yerleri vardir ve olacaktir." diyen Kurtulmus, Mardin Artuklu Üniversitesinin de sadece Mardin'e degil çevre ülkelere de büyük katkilar sunacagina yürekten inandigini belirtti.
- "76'dan bugün 207'ye çikmis olan üniversite sayimiz var"
Kurtulmus, üniversitelerin ikinci önemli özelliginin de kalkinmayi sagladiklari gibi ayni zamanda bölgelerini ve ülkelerini büyük birer medeniyet merkezi olarak tanitmasi oldugunu dile getirerek bu iki özelligi bildiklerini, bunun için de üniversiteleri daha degerli ve daha güçlü hale getirmek için mücadele ettiklerini bildirdi. Türkiye'nin son yillarda üniversitelerinin sayisal olarak yükseldigini gördüklerine isaret eden Kurtulmus, "76'dan bugün 207'ye çikmis olan üniversite sayimiz var. Ayrica bugün 8,5 milyon civarinda üniversite ögrencimiz var. 8 binin üzerinde doktora ögrencimiz var ve 250 bin yabanci ögrencimiz var. Yabanci ögrenci barindirma bakimindan Artuklu Üniversitemiz de Türkiye'nin önemli üniversitelerinden biri. Bu yabanci ögrencilerimiz sadece bizim misafirlerimiz degil ayni zamanda mezun olduktan sonra bizim kültür elçilerimizdir." seklinde konustu.
Kurtulmus, Afrika'da, Asya'da birçok ülkede ve otellerde Türkiye mezunlari derneklerini kuran yabanci ögrencilerle karsilastiklarini ve onlarin bir kisminin derneklerinin açilisini da yapma imkani bulduklarini aktararak, bunun büyük bir keyif ve büyük bir mutluluk oldugunu kaydetti.
- "Üniversitelerin uluslararasi alanda rekabet edebilir hale gelmesi ana hedefimiz"
"Üniversitelerin sayisinin artmasindan rahatsiz olmaya hiç gerek yok. Anadolu halki kendi sehrinde ve yakininda üniversiteler kurulmasi ile çocuklarini ve özellikle kiz çocuklarini daha rahat bir sekilde üniversiteye göndermeye basladilar ve çok sayida üniversite ögrencisi olan bir ülke olduk. Üniversitelerin sadece sayisinin artmasi yeterli degil. Geldigimiz noktada üniversitelerin seviyesinin artmasi, kalitesinin yükselmesi ve uluslararasi alanda rekabet edebilir üniversiteler haline gelmeleri de ana hedefimiz. Ancak bugün dünyada üniversite hayatinda en önemli rekabetçi ülkelerden birisi olan kuskusuz Amerika Birlesik Devletleri." ifadelerini kullanan Kurtulmus, Amerika Birlesik Devletleri'nde 5 bini askin üniversite oldugunu belirtti.
Kurtulmus, "Türkiye'nin üniversiteleri de Allah'in izniyle önümüzdeki süreçte dünya ekonomisi ile rekabet edebilecek çok güçlü noktaya gelecektir." dedi.
- "Gençlerimizin Türkiye'yi çok daha ileriye götürecegine yürekten inaniyoruz"
Dünyanin çok büyük bir bilimsel gelisme içerisinde olduguna isaret eden Kurtulmus, ancak bilginin tek basina yeterli olmadigini vurguladi. Kurtulmus, sunlari kaydetti:
"Sunu çok net söyleyebiliriz ki insanlik tarihi boyunca en çok bilginin üretildigi çag bu çagdir. Ama maalesef insanlik tarihinde en çok haksizliklarin, adaletsizliklerin, çifte standartlarin, zulümlerin, yoksulluklarin, yokluklarin, açliklarin, kitliklarin, savaslarin, iç çatismalarin oldugu tarihi süreci de herhalde bu süreçtir. Bilmek ile insanin saadeti, huzuru arasindaki çeliskinin bu kadar açik sekilde öne çiktigi herhalde tarihin baska bir döneminde olmamistir. Dolayisiyla biz bilmeyi, bilim hiyerarsisinin birinci seviyesi olarak görürüz. Güçlü bir Türkiye ideali, yeni hakkaniyetli bir dünya kurulmasi tezimizin ve iddiamizin da en besleyici en destekleyici ana unsurudur, ana diregidir. Bu hedeflere sahip, bilgi, ilim, hikmet ve irfanla donanmis gençlerimiz Türkiye'nin gelecegidir. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizin Türkiye'yi çok daha ileriye, daha güçlü bir noktaya götürecegine yürekten inaniyoruz. Onun için gençlerimizin daha iyi egitim almasi, daha iyi sartlarda egitimlerini görmesi bakimindan fevkalade güçlü ve ileri adimlar atiyor, yolumuza devam ediyoruz. Insallah gelecegin Türkiye'si bugünün Türkiye'sinden daha güzel, daha güçlü olacak. Türkiye'yi yarinlara tasiyacak olan sizlersiniz. Allah sözünüzü güçlendirsin, ufkunuzu aydinlatsin."
Mardin Valisi Mahmut Demirtas, yeni akademik yilin hayirli olmasini diledi. Akademik yila yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle, yüz yüze basladiklarina isaret eden Demirtas, Saglik Bakanliginin hazirladigi rehber çerçevesinde egitim-ögretim basta olmak üzere üniversitedeki tüm faaliyetleri titizlikle sürdüreceklerini belirtti.
Demirtas, herkesi bir kez daha tedbirler konusunda duyarli davranmaya davet ederek, asi tanimlamasi yapilan Mardinlilere de asi çagrisi yapti. Birçok bölümü bünyesinde barindiran üniversitenin hayata geçirdigi çalismalarla üniversiteler arasindaki konumunu her geçen gün yukariya tasidigini belirten Demirtas, üniversiteyi tercih ederek kadim kente gelen ögrencilerin barinma sorunu yasamamasi için de Valilik olarak tüm tedbirleri aldiklarini aktardi. Demirtas, söyle konustu:
"Önümüzdeki dönemde de Artuklu Üniversitemizin egitim altyapisi ve kalitesinin yükseltilmesi ideali dogrultusundaki çalismalara destek vermeye devam edecegiz. Kentimizin önemli cazibe merkezlerinden biri olduguna inandigimiz üniversitemizin; kent kültürü, sanati, sosyal ve ekonomik yasantinin içerisinde olmasi için çalismalarimizi sürdürecegiz. Kiymetli hocalarimizla ve degerli ögrencilerimizle, kent dinamiklerimizle, Mezopotamya'nin kadim kenti Mardin'in yüksek potansiyelini ortaya çikaracagiz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri dogrultusunda Mardin özelinde sunabilecegimiz katkinin maksimum düzeye çikarilmasi için yürek yürege çalisacagiz."
Rektör Özcosar da sosyal bilimlerin yaninda tip, turizm, tarim, tasarim ve ticaret odakli hareket ettiklerini belirtti.
"Tip, turizm, tarim, tasarim, ticaret unsurlarindan olusan 5T vizyonu, bilimin ve bilimin pratikteki karsiliginin önemli sacayaklarini olusturuyor." diyen Özcosar, sosyal bilimler+5T vizyonu ile sehirlesmeden egitime, sanayiden tarima, sagliktan turizme pek çok alanda, Mardin'e ve ülkeye katki sunmayi amaçlayan üniversite olarak bilim, üretim ve toplum arasindaki dogrusal iliskiye odaklandiklarini aktardi.
Canli bir kampüs hayati yasanmasi için altyapi çalismalarinin araliksiz devam ettigini dile getiren Özcosar, sunlari kaydetti:
"Sizlere bir taraftan alanlarinizda nitelikli ve kapsayici bir egitim verilirken bir taraftan da sosyal iliskilerinizi ve istidatlarinizi güçlendirecek imkanlari saglamak temel gayelerimiz arasinda. Tüm bunlarin yaninda kampüs kütüphanemizin de hem fiziki yapisi hem de dokuman ve veri tabanlarina erisilebilirlik baglaminda Türkiye'nin sayili kütüphaneleri arasinda yer aldigini belirtmek isterim. Yüz yüze egitim yapmaya basladigimiz bu güzel günlerde, saygin, çok yönlü ve güçlü bir akademi olusturmaya yönelik bir gayret içinde oldugumuzu anlatmaya çalistim. Bu gayretlerimizin temel motivasyonu uluslararasi standartlarda yetkin ve nitelikli bir üniversite olmak ve uzunca bir aradan sonra tekrar kavustugumuz ögrencilerimize daha iyi bir üniversite ortami sunmaktir. 14 bin ögrencimiz ve 1000'i askin çalisma ekibiyle kocaman mutlu bir aile tablosu ortaya koyma gayretindeyiz."
Törene, AK Parti Istanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti MKYK üyeleri Ahmet Fethan Baykoç, Alaattin Parlak, AK Parti Il Baskani Faruk Kiliç, belediye baskanlari, akademisyenler ve ögrenciler katildi
Numan Kurtulmus ve beraberindekiler daha sonra kampüste yapimi tamamlanan "Sosyal Yasam Merkezi" açilisini gerçeklestirdi, ögrencilerle görüstü.
Kaynak: AA
Mardin'deki temaslarini sürdüren Kurtulmus, Mardin Artuklu Üniversitesini ziyaret etti, Rektör Prof. Dr. Ibrahim Özcosar ile görüstü.
Atatürk Kültür Merkezi Vali Kiliçlar Konferans Salonu'nda düzenlenen, "2021-2022 Akademik Yili Açilis Töreni'nde "Türkiye'yi yarinlara tasimak" konulu ilk dersi verdi. Kurtulmus, yeni akademik yilin hem ögretim üyeleri hem de ögrencilere hayirli olmasini dileyerek Mardin'de bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitelerin, medeniyetleri tasiyan, toplumlari ileriye götüren en önemli unsurlardan biri olduguna isaret eden Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:
"Üniversitelerin 2 temel özelliginden biri üniversite ile kalkinma arasindaki iliski. Dünyanin bütün toplumlarinda, bütün büyük ekonomik ve siyasal yükselislerin temelinde üniversitelerin ve üniversitelerin ürettigi bilgilerin çok önemli yeri var. Bütün büyük medeniyetlerin temelinde üniversiteler oldugu gibi bati medeniyetinin yükselisinde de üniversiteler var. Üniversitelerin ayni zamanda sanayi üretimine yaptiklari bilimsel katkilar olmasaydi herhalde sanayi devrimi gerçeklesemezdi. Ayni sekilde Japonya'nin ve Güney Koreli üniversitelerin basarili arastirma merkezleri olmasaydi, 2. Dünya Savasi'ndan sonra Asya'nin yükselisi dedigimiz yeni bir süreçle karsi karsiya kalmazdik."
"Türkiye'nin gelismesinin, kalkinmasinin altinda da hayatla iç içe olan, sehirle bütünlesmis, üretimle ve bilgiyle gerçekten ciddi sekilde donatilmis üniversitelerimizin çok önemli yerleri vardir ve olacaktir." diyen Kurtulmus, Mardin Artuklu Üniversitesinin de sadece Mardin'e degil çevre ülkelere de büyük katkilar sunacagina yürekten inandigini belirtti.
- "76'dan bugün 207'ye çikmis olan üniversite sayimiz var"
Kurtulmus, üniversitelerin ikinci önemli özelliginin de kalkinmayi sagladiklari gibi ayni zamanda bölgelerini ve ülkelerini büyük birer medeniyet merkezi olarak tanitmasi oldugunu dile getirerek bu iki özelligi bildiklerini, bunun için de üniversiteleri daha degerli ve daha güçlü hale getirmek için mücadele ettiklerini bildirdi. Türkiye'nin son yillarda üniversitelerinin sayisal olarak yükseldigini gördüklerine isaret eden Kurtulmus, "76'dan bugün 207'ye çikmis olan üniversite sayimiz var. Ayrica bugün 8,5 milyon civarinda üniversite ögrencimiz var. 8 binin üzerinde doktora ögrencimiz var ve 250 bin yabanci ögrencimiz var. Yabanci ögrenci barindirma bakimindan Artuklu Üniversitemiz de Türkiye'nin önemli üniversitelerinden biri. Bu yabanci ögrencilerimiz sadece bizim misafirlerimiz degil ayni zamanda mezun olduktan sonra bizim kültür elçilerimizdir." seklinde konustu.
Kurtulmus, Afrika'da, Asya'da birçok ülkede ve otellerde Türkiye mezunlari derneklerini kuran yabanci ögrencilerle karsilastiklarini ve onlarin bir kisminin derneklerinin açilisini da yapma imkani bulduklarini aktararak, bunun büyük bir keyif ve büyük bir mutluluk oldugunu kaydetti.
- "Üniversitelerin uluslararasi alanda rekabet edebilir hale gelmesi ana hedefimiz"
"Üniversitelerin sayisinin artmasindan rahatsiz olmaya hiç gerek yok. Anadolu halki kendi sehrinde ve yakininda üniversiteler kurulmasi ile çocuklarini ve özellikle kiz çocuklarini daha rahat bir sekilde üniversiteye göndermeye basladilar ve çok sayida üniversite ögrencisi olan bir ülke olduk. Üniversitelerin sadece sayisinin artmasi yeterli degil. Geldigimiz noktada üniversitelerin seviyesinin artmasi, kalitesinin yükselmesi ve uluslararasi alanda rekabet edebilir üniversiteler haline gelmeleri de ana hedefimiz. Ancak bugün dünyada üniversite hayatinda en önemli rekabetçi ülkelerden birisi olan kuskusuz Amerika Birlesik Devletleri." ifadelerini kullanan Kurtulmus, Amerika Birlesik Devletleri'nde 5 bini askin üniversite oldugunu belirtti.
Kurtulmus, "Türkiye'nin üniversiteleri de Allah'in izniyle önümüzdeki süreçte dünya ekonomisi ile rekabet edebilecek çok güçlü noktaya gelecektir." dedi.
- "Gençlerimizin Türkiye'yi çok daha ileriye götürecegine yürekten inaniyoruz"
Dünyanin çok büyük bir bilimsel gelisme içerisinde olduguna isaret eden Kurtulmus, ancak bilginin tek basina yeterli olmadigini vurguladi. Kurtulmus, sunlari kaydetti:
"Sunu çok net söyleyebiliriz ki insanlik tarihi boyunca en çok bilginin üretildigi çag bu çagdir. Ama maalesef insanlik tarihinde en çok haksizliklarin, adaletsizliklerin, çifte standartlarin, zulümlerin, yoksulluklarin, yokluklarin, açliklarin, kitliklarin, savaslarin, iç çatismalarin oldugu tarihi süreci de herhalde bu süreçtir. Bilmek ile insanin saadeti, huzuru arasindaki çeliskinin bu kadar açik sekilde öne çiktigi herhalde tarihin baska bir döneminde olmamistir. Dolayisiyla biz bilmeyi, bilim hiyerarsisinin birinci seviyesi olarak görürüz. Güçlü bir Türkiye ideali, yeni hakkaniyetli bir dünya kurulmasi tezimizin ve iddiamizin da en besleyici en destekleyici ana unsurudur, ana diregidir. Bu hedeflere sahip, bilgi, ilim, hikmet ve irfanla donanmis gençlerimiz Türkiye'nin gelecegidir. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizin Türkiye'yi çok daha ileriye, daha güçlü bir noktaya götürecegine yürekten inaniyoruz. Onun için gençlerimizin daha iyi egitim almasi, daha iyi sartlarda egitimlerini görmesi bakimindan fevkalade güçlü ve ileri adimlar atiyor, yolumuza devam ediyoruz. Insallah gelecegin Türkiye'si bugünün Türkiye'sinden daha güzel, daha güçlü olacak. Türkiye'yi yarinlara tasiyacak olan sizlersiniz. Allah sözünüzü güçlendirsin, ufkunuzu aydinlatsin."
Mardin Valisi Mahmut Demirtas, yeni akademik yilin hayirli olmasini diledi. Akademik yila yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle, yüz yüze basladiklarina isaret eden Demirtas, Saglik Bakanliginin hazirladigi rehber çerçevesinde egitim-ögretim basta olmak üzere üniversitedeki tüm faaliyetleri titizlikle sürdüreceklerini belirtti.
Demirtas, herkesi bir kez daha tedbirler konusunda duyarli davranmaya davet ederek, asi tanimlamasi yapilan Mardinlilere de asi çagrisi yapti. Birçok bölümü bünyesinde barindiran üniversitenin hayata geçirdigi çalismalarla üniversiteler arasindaki konumunu her geçen gün yukariya tasidigini belirten Demirtas, üniversiteyi tercih ederek kadim kente gelen ögrencilerin barinma sorunu yasamamasi için de Valilik olarak tüm tedbirleri aldiklarini aktardi. Demirtas, söyle konustu:
"Önümüzdeki dönemde de Artuklu Üniversitemizin egitim altyapisi ve kalitesinin yükseltilmesi ideali dogrultusundaki çalismalara destek vermeye devam edecegiz. Kentimizin önemli cazibe merkezlerinden biri olduguna inandigimiz üniversitemizin; kent kültürü, sanati, sosyal ve ekonomik yasantinin içerisinde olmasi için çalismalarimizi sürdürecegiz. Kiymetli hocalarimizla ve degerli ögrencilerimizle, kent dinamiklerimizle, Mezopotamya'nin kadim kenti Mardin'in yüksek potansiyelini ortaya çikaracagiz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri dogrultusunda Mardin özelinde sunabilecegimiz katkinin maksimum düzeye çikarilmasi için yürek yürege çalisacagiz."
Rektör Özcosar da sosyal bilimlerin yaninda tip, turizm, tarim, tasarim ve ticaret odakli hareket ettiklerini belirtti.
"Tip, turizm, tarim, tasarim, ticaret unsurlarindan olusan 5T vizyonu, bilimin ve bilimin pratikteki karsiliginin önemli sacayaklarini olusturuyor." diyen Özcosar, sosyal bilimler+5T vizyonu ile sehirlesmeden egitime, sanayiden tarima, sagliktan turizme pek çok alanda, Mardin'e ve ülkeye katki sunmayi amaçlayan üniversite olarak bilim, üretim ve toplum arasindaki dogrusal iliskiye odaklandiklarini aktardi.
Canli bir kampüs hayati yasanmasi için altyapi çalismalarinin araliksiz devam ettigini dile getiren Özcosar, sunlari kaydetti:
"Sizlere bir taraftan alanlarinizda nitelikli ve kapsayici bir egitim verilirken bir taraftan da sosyal iliskilerinizi ve istidatlarinizi güçlendirecek imkanlari saglamak temel gayelerimiz arasinda. Tüm bunlarin yaninda kampüs kütüphanemizin de hem fiziki yapisi hem de dokuman ve veri tabanlarina erisilebilirlik baglaminda Türkiye'nin sayili kütüphaneleri arasinda yer aldigini belirtmek isterim. Yüz yüze egitim yapmaya basladigimiz bu güzel günlerde, saygin, çok yönlü ve güçlü bir akademi olusturmaya yönelik bir gayret içinde oldugumuzu anlatmaya çalistim. Bu gayretlerimizin temel motivasyonu uluslararasi standartlarda yetkin ve nitelikli bir üniversite olmak ve uzunca bir aradan sonra tekrar kavustugumuz ögrencilerimize daha iyi bir üniversite ortami sunmaktir. 14 bin ögrencimiz ve 1000'i askin çalisma ekibiyle kocaman mutlu bir aile tablosu ortaya koyma gayretindeyiz."
Törene, AK Parti Istanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti MKYK üyeleri Ahmet Fethan Baykoç, Alaattin Parlak, AK Parti Il Baskani Faruk Kiliç, belediye baskanlari, akademisyenler ve ögrenciler katildi
Numan Kurtulmus ve beraberindekiler daha sonra kampüste yapimi tamamlanan "Sosyal Yasam Merkezi" açilisini gerçeklestirdi, ögrencilerle görüstü.