Toroslar Belediyesi Kivi Festivali Düzenliyor

Toroslar Belediyesi, kivi üretiminin yapildigi Toroslar’da hasat dönemini festivale dönüstürüyor. İçelli sanatçilar Burhan Ates ve Caner Erdogan’in da sahne alacagi Toroslar Belediyesi Kivi Festivali, 17 Ekim Pazar günü Çaglarca Mahallesinde düzenlenecek.

Toroslar Belediyesi Kivi Festivali Düzenliyor
İçel’in merkez ilçe Toroslar belediyesinden yapilan açiklamaya göre, tarim arazilerinin verimli kullanilmasindan çiftçilerin egitimine kadar birçok alanda önemli projelere imza atan belediye, hem ilçe ekonomisine hem de üreticiye deger kazandiran yeni bir çalismayi daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda Çaglarca Mahallesinde Kivi Festivali düzenlenecek.

Baskan Yilmaz’dan festivale davet

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, “Toroslarimizda üretilen kivinin gerek yurt içi ve gerekse yurt disinda tanitilmasi adina gerçeklestirecegimiz bu festival, önemli bir adimdir. Çiftçilerimiz üretiyor. Onlar ürettikleri için biz güçlüyüz. Ne kadar çok üretirler ise biz de o kadar güçlü olacagiz” dedi.

Tüm hemsehrilerini Kivi Festivaline davet eden Baskan Yilmaz, kalkinmanin üretimden geçtigine dikkat çekerek, “Tarim ve hayvancilikta önemli bir potansiyele sahip ilçemizde, kirsal kalkinmaya yönelik projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bu verimli tarim topraklarinin degerlendirilmesi için çiftçilerimize ve üreticilerimize gerekli olan her türlü destegi sunmaya devam edecegiz. Hasat döneminin tüm üreticilerimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



Festival için servis kaldirilacak

Festivale katilmak isteyenler için Toroslar Belediyesi hizmet binasi, Toroslar Kaymakamligi, Ayisigi Dügün Salonu ve Arslanköy eski belediye önü ile Ayvagedigi Köy Meydanindan servisler kaldirilacak. Servis araçlari, festivalin yapilacagi 17 Ekim Pazar günü saat 11.00’de belirlenen noktalardan hareket edecek. Araçlar, festival sonunda da hareket noktalarina geri dönüs için ulasim saglamaya devam edecek.
Kaynak: İHA