Meral Aksener, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan'i Ziyaret Etti Açiklamasi

'(Siyasi cinayetler islenebilecegi iddialari) Sayin Kiliçdaroglu, bu ülkenin ana muhalefet partisi Genel Baskani, dolayisiyla kendisine böyle duyumlar geliyordur, ciddiye alinacak biçimde geliyordur ki kamuoyuyla paylasmistir' 'Bu duyumlarin ciddiye alinmasinin yolu, kendisine bu bilgilerin kaynaginin sorulmasindan geçer. Onu da yapacak olan Cumhuriyet savcilaridir' Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan:'(Suriye) Türkiye, Irak, Iran, Suriye ve oradaki iyi niyetli muhaliflerin, mutlaka bir araya gelmesi, bu sorunu, Rusya ve Amerika'yi karistirmadan çözmeleri gerekiyor'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "siyasi cinayetler islenebilecegi" iddialariyla ilgili, "Sayin Kiliçdaroglu bu ülkenin ana muhalefet partisi Genel Baskani, dolayisiyla kendisine böyle duyumlar geliyordur, ciddiye alinacak biçimde geliyordur ki kamuoyuyla paylasmistir." dedi.

Aksener, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan'i ziyaret etti. Yeniden Refah Partisi'ndeki görüsmenin ardindan Aksener ve Erbakan, açiklama yapti.

Erbakan'a, partisinin "Iyilestirilmis ve Güçlendirilmis Parlamenter Sistem" çalismasini takdim ettigini söyleyen Aksener, görüsmede, Türkiye'nin içinde bulundugu sartlar, dis politika ve ekonomi konularini da ele aldiklarini kaydetti.

Bu görüs alisverisinin devam edecegini belirten Aksener, "Bu unutulmus istisare mekanizmasini, bizi yönetenlere de hatirlatiriz. Kutuplastirmaktan, insanlari birbirinin karsisina dikmekten, ayrisma noktalarimizi öne koymaktan vazgeçerler." dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan da Aksener ile Türkiye'nin güncel meseleleri ve ekonomik sikintilarini konustuklarini söyledi.

Anadolu'yu gezdiklerini, milletin büyük bir degisim talebi içerisinde oldugunu gördüklerini aktaran Erbakan, "Milletimizin degisim istegine sahit oluyoruz. Özellikle dar gelirli milyonlar açisindan biçak kemige dayanmis durumdadir." diye konustu. Erbakan, bu sorunlarin çözülmesi için yapilmasi gerekenleri de görüstüklerini ifade etti.

-"(FETÖ taktigi) diyerek hafifletmeye gayret etmek yakismaz"

Açiklamalarin ardindan Aksener, bir gazetecinin, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Siyasi cinayet kaygim var" ifadesine iliskin bir sorusuna, su yaniti verdi:

"Sayin Kiliçdaroglu, bu ülkenin ana muhalefet partisi Genel Baskani, dolayisiyla kendisine böyle duyumlar geliyordur, ciddiye alinacak biçimde geliyordur ki kamuoyuyla paylasmistir. Dolayisiyla bu duyumlarin ciddiye alinmasinin yolu, kendisine bu bilgilerin kaynaginin sorulmasindan geçer. Onu da yapacak olan Cumhuriyet savcilaridir. Ciddiyet bunu gerektirir. Dedikodu yapmak, 'FETÖ taktigi' diyerek hafifletmeye gayret etmek, bir Içisleri Bakani'na hem de bu derece tecrübeli bir Içisleri Bakani'na hiç yakismaz, FETÖ meselelerini de sulandirir. Onun için Sayin Kiliçdaroglu'ndan, bu bilgilere nereden, nasil ulastigina, ciddiyetine dair resmi, kamuoyunu hoplatmadan, bilgilerin alinmasi lazim."

-"Diplomatik adimlarin atilmasi önemli"

Gazetecilerin sorularini yanitlayan Fatih Erbakan da "Suriye'ye olasi bir harekat olup olmayacagi tartismalari ve bu konuda siyasilerin açiklamalarinin" animsatilmasi üzerine, sunlari kaydetti:

"Bir an evvel Suriye'de silahlarin susmasi, bütün kesimlerin bir arada masaya oturarak, Suriye'nin üniter yapisinin korunacagi, her kesimin yönetimde söz sahibi olabilecegi sekilde bir çözümün ortaya konulmasi son derece önemli. Bu noktada, Türkiye, Irak, Iran, Suriye ve oradaki iyi niyetli muhaliflerin mutlaka bir araya gelmesi, bu sorunu Rusya ve Amerika'yi karistirmadan çözmeleri gerekiyor."

Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan, Suriye'nin kuzeyinde, agir silahlarla egitilen ve donatilan bir terör ordusu kuruldugunu, böyle bir koridor olusturuldugunu söyleyerek, "Barisin bir an evvel tesis edilmesi ve Suriye'de bütün kesimlerin temsil edilecegi bir yönetimin olusturulmasi için diplomatik adimlarin atilmasi önemli." dedi.

IYI Parti Genel Baskani Aksener ise ayni yöndeki sorular üzerine, "duygusal ve bipolar bir dis politikanin, Türkiye'yi sadece Suriye ile ilgili degil, her tarafta ayni noktaya getirdigini" savundu.

Parti olarak, Türkiye'nin çikarlari, devlet kavrami ve devlet ciddiyeti üzerinden baktiklarini belirten Aksener, "Bugün itibariyle ben 5 arkadasima bu konuyu çalismalari için talimat verdim. Onlar 'nasil bir yol, yöntem olacak, Türkiye ne yapabilir, neyi yapmalidir' üzerinde çalisacaklar, daha sonra milletvekili arkadaslarimiza bilgi verecekler." diye konustu.
Kaynak: AA