GTB TOBB Akreditasyon Denetimini 'A' Sinifi Akredite Borsa Statüsüyle Tamamladi

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB), bagimsiz denetleme kurulusu tarafindan gerçeklestirilen, ‘TOBB 7. Dönem Akreditasyon Sistemi Belge Yenileme Denetimini”, üyelerine dünya standartlarinda hizmet sunan 5 yildizli “A” sinifi ‘Akredite Borsa’ olarak tamamladi.

GTB TOBB Akreditasyon Denetimini 'A' Sinifi Akredite Borsa Statüsüyle Tamamladi
Temel Yeterlilikler ve Temel Hizmetler konularinda toplam 13 ayri baslik ve 103 farkli kriterde gerçeklestirilen TOBB Akreditasyon denetimlerinin resmî sonuçlari ‘Akreditasyon Kurulu’ tarafindan yapilacak raporlandirmanin ardindan önümüzdeki günlerde açiklanacak.

Denetimler 2 gün sürdü

Kurumsal alanda birçok yenilige, örnek çalismaya ve iyi uygulamayi imza atan, TOBB’un üç dönemdir A sinifi Akredite Borsalari arasinda yer alan Gaziantep Ticaret Borsasi’nin Akreditasyon Denetimleri, 11-12 Eylül tarihlerinde Bas Denetçi Kerim Disbudak tarafindan gerçeklestirildi.

TOBB Akreditasyon Müdürü Özge Karatepe’nin de gözlemci olarak katildigi denetimlerin açilis toplantisi, GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, Yönetim Kurulu Baskan Yardimcilari Ali Alagöz, Cesim Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Özmen, Nebi Koca, Meclis Üyesi Ahmet Ulu, Genel Sekreter Özgür Bayram ve ilgili birim sorumlusu personellerin katilimiyla yapildi. Açilis toplantisinin ardindan geçilen ve 2 gün süreyle devam eden denetimlerde, GTB’nin 2018-2019-2020 ve 2021 yillarina iliskin üyelerine sundugu hizmet kalitesi verdigi egitim ve danismanlik imkânlari ile iyi uygulamalar, verimlilik, kurumsallasma ve hayata kazandirilan projeler hakkinda degerlendirmelerde bulunuldu. Oda ve Borsalarin Akreditasyon Belgesini yenileyen ve hizmet kalitesi sinifini belirleyen TOBB 7. Dönemi Akreditasyon Denetimi, Bas Denetçi Kerim Disbudak, Genel Sekreter Özgür Bayram ve borsa personellerinin katildigi kapanis toplantisi ile sona erdi.

Gerçeklestirilen TOBB Akreditasyon Denetimi sonrasi açiklamalarda bulunan GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, “Üyelerimize dünya standartlarinda sundugumuz kaliteli hizmet anlayisimizi TOBB Akreditasyon denetimleri sonucu üçüncü dönemde de bir kez daha tescillemis olduk” dedi.

GTB’nin akreditasyon denetimini son derece basarili bir sekilde sonuçlandirdigini kaydeden Akinci, su ifadelerde bulundu:

“A sinifi Akredite Borsa olarak girdigimiz 7. Dönem Akreditasyon denetimlerini hizmet çitamizi daha da ileri tasiyarak yine “A” sinifi 5 yildizli borsa olarak tamamladik. TOBB Akreditasyon Sistemi, oda ve borsalarin kurumsal bir yapi ve kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde, sürdürülebilir bir biçimde hizmet vermelerini amaçlamakta. Bu sistemin temel prensibi ise yüzde yüz üye memnuniyetinden geçmekte. Çalisma ve faaliyetlerimizde bu memnuniyeti eksiksiz saglayan, performanslariyla borsamizin A sinifi borsa statüsünü koruyarak hedeflerimizin daha ileri noktalara tasinmasina katki sunan, emek veren tüm meclis ve yönetim kurulu üyelerimize, genel sekreterimize ve personellerimize göstermis olduklari basaridan dolayi tesekkür ediyorum. Üyelerimize ve sehrimizin kalkinmasina yönelik özverili çalismalarimizi ayni kararlilik ve sevkle araliksiz sürdürmeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA