Sivas'ta Telefon Dolandiriciligi Operasyonunda 2 Süpheli Yakalandi

Sivas'in Susehri ilçesinde telefonla aradiklari kisileri kendilerini "jandarma" olarak tanitarak dolandirdiklari iddia edilen 2 süpheli jandarma ekiplerinin düzenledigi operasyonla gözaltina alindi.

Ilçeye bagli Gözköy köyünde jandarma ekiplerine basvuran B.G. (45), kendisini telefonla arayan bir kisinin, kendisini jandarma olarak tanittigini ve adinin suça karistigini söyleyerek altinlarini istedigini söyledi.

Buna inanarak evine gelen kisiye 13 yarim altin ve 1 cumhuriyet altinini verdigini belirten B.G, dolandirildigi iddiasiyla süphelilerden sikayetçi oldu.

Bunun üzerine harekete geçen Sivas Il Jandarma Komutanligi ekipleri çalisma baslatti.

Süphelilerin köyden ilçe merkezine bir ticari taksiyle geldiklerini tespit eden jandarma ekipleri, bu kisilerin ilçe terminalinden bilet aldiklarini ve bir süre sonra tekrar iptal ettiklerini belirledi.

Dolandiricilik olayini E.B. (20) ve Ö.G'nin (28) gerçeklestirdigini belirleyen jandarma ekipleri, süphelilerin ilçeden kaçmaya çalisacaklari yol güzergahinda önlem aldi.

Jandarma ekipleri yoldan geçen bir kamyonu durdurup bindiklerini tespit ettigi süphelilerin pesine düstü.

Operasyon düzenleyen ekipler 2 süpheliyi gözaltina aldi.

B.G. ve taksi soförü tarafindan teshis edilen süpheliler, jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Süphelilerin savciliktaki ifadelerinde suçlarini kabul ettikleri ve Kahramanmaras'in Elbistan ilçesinde de benzer suçlari islediklerini itiraf ettikleri ögrenildi.

E.B. ve Ö.G'nin Susehri Cumhuriyet Bassavciligindaki islemlerinin ardindan Elbistan Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerine teslim edilecegi belirtildi.

Kaynak: AA