Sahte Jandarmalar Gerçek Jandarmalara Yakalandi

Sivas’in Susehri ilçesinde bir vatandasin altinlarini alip dolandirarak kaçan sahte jandarmalar otostop çekerken gerçek jandarma ekiplerince yakalandi.

Sahte Jandarmalar Gerçek Jandarmalara Yakalandi


Olay, Susehri ilçesi Gözköy köyünde meydana geldi. Dolandiricilar, B.G. (45) isimli vatandasi arayarak kendilerini jandarma olarak tanitti. Bu duruma inanan B.G. kisa süre sonra evine gelen iki dolandiriciya evinde bulunan 13 yarim altin ile bir adet Cumhuriyet altini teslim etti. Kisa süre sonra dolandirildigini anlayan B.G. durumu hemen Susehri Jandarma Komutanligi ekiplerine bildirdi. Olaya müdahale eden jandarma ekipleri dolandiricilari yakalamak için çalisma baslatti. Sivas Il Jandarma Komutanligi JASAT Timleri ve Susehri Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleriyle ortaklasa yapilan çalismada 2 erkek sahsin altinlari aldiktan sonra Susehri ilçe merkezine taksi ile gittikleri tespit edildi. Daha sonra Susehri ilçe otogarinda takma isim kullanan dolandiricilar Sivas il merkezine bilet aldi. Bileti iptal eden E.B. (20) ve Ö.G. (28) isimli 2 dolandirici otoyol kenarinda otostop çekerken jandarma ekipleri tarafindan yakalandi. Dolandiricilarin üzerinde magdura ait 13 yarim altin ve 1 Cumhuriyet altini ele geçirildi.

Suçlarini kabul ettiler

Olayla ilgili olarak gözaltina alinan dolandiricilar Susehri Cumhuriyet Bassavciliginda alinan ifadelerinde suçlarini kabul etti. Ayrica Kahramanmaras Elbistan ilçesinde de buna benzer dolandiricilik ile suç islediklerini itiraf ettiler. Dolandiricilar Susehri Cumhuriyet Bassavciligindaki islemlerinin ardindan Elbistan Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerine teslim edildi.
Kaynak: İHA