Rektör Aydin Açiklamasi 'Tip Egitiminde Niteligin Artmasi Için Birlikte Çalisacagiz'

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, “Egitim ve saglik noktasinda Samsun nitelikli bir sehir oldugundan belli bir birikimle ilerliyoruz. Samsun’un iki tane güçlü tip fakültesine sahip olmasi ve niteligin her geçen gün artmasi için birlikte çalisacagiz” dedi.

Rektör Aydin Açiklamasi 'Tip Egitiminde Niteligin Artmasi Için Birlikte Çalisacagiz'
Samsun Üniversitesi Tip Fakültesi ögrencileri 2021-2022 egitim-ögretim yili tanisma toplantisinda Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydin’la bir araya geldi. Samsun Üniversitesi Egitim Arastirma Hastanesi Konferans Salonunda gerçeklesen programa Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, Samsun Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ergin Kariptas, Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Dogukan Özdemir, Samsun Il Saglik Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun Egitim Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ersin Köksal, Samsun Üniversitesi Tip Fakültesinde görevli ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Samsun Üniversitesi Tip Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Dogukan Özdemir’in konusmasiyla baslayan program, Samsun Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ersin Köksal’in konusmasiyla devam etti. Konusmasinda hastanenin tarihçesinden bahseden Köksal, ögrencilere “Yeni baslayan bu süreç için heyecanliyim. Akademik gelisiminizle ilgili bütün süreçlerde bölüm sorumlusu arkadaslar ve ben sizlerin yaninda olacagiz” diye konustu.

Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesinin tanitim videosu katilimcilara izletilmesinin ardindan Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ergin Kariptas, “Ögrencilerimizi özledik. Sizlere hos geldiniz diyorum. Insallah bundan sonra iletisimimiz ve baglantimiz kopmayacak. Sizlerin her zaman yanindayiz. Samsun Üniversitesi Tip Fakültesinin ilerleyen zamanlarda saglik adina çok büyük katkilar sunacagina inaniyoruz” seklinde konustu.

Ögrencilere rehberlik etmek ve fikir vermek adina izletilen Samsun sehri tanitim videosunun ardindan kürsüye gelen Samsun Il Saglik Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Mesleginize ilk adimi attiginiz bugünü her zaman hatirlamanizi isteyecegim. Insallah hayirlara vesile olur. Bizler her zaman yaninizdayiz. Hastanemiz ve Samsun, bölgedeki saglik hizmetlerinin odak noktasi sayilabilecek bir öneme sahip. Samsun bir saglik kenti. Sizler için burada egitim-ögretim görecek olmak önemli bir imkân. Bu süreçte bizlerin kapisi da sizlere her zaman açik” ifadelerini kullandi.

Rektör aydin: “Samsun Sehir Hastanesinin ilk intörnleri sizler olacaksiniz”

Son olarak kürsüye gelen Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, “Sizleri burada görmekten mutluyuz. Üniversitemiz, 2018 yilinda kuruldu. 31 Temmuz 2021’de ise Tip Fakültemiz kuruldu. Arkadaslarla birlikte hizli bir çalisma sürecine girdik. Ilk ögrenci olmak son derece önemlidir. Tip Fakültesinin ilk ögrencisi olmak onurlu bir ögrenciliktir. Çünkü sizden sonra gelecek ögrenciler sizleri referans alacak. Üniversitemiz genç, sehrimiz ise dinamik bir sehir. Egitim ve saglik noktasinda Samsun nitelikli bir sehir oldugundan belli bir birikimle ilerliyoruz. Samsun’un iki tane güçlü tip fakültesine sahip olmasi ve niteligin her geçen gün artmasi için birlikte çalisacagiz. Samsun Sehir Hastanesinin ilk intörnleri sizler olacaksiniz. Sizleri alanlarinda çok iyi birer hekim olarak yetistirme amaci tasiyoruz. Insanlarin duasini almak hekimlik meslegi için önemli bir unsur. Adim attiginiz meslek onurlu ve son derece fedakârlik isteyen bir meslek. Bu meslegi seçtiginiz ve Samsun Üniversitesi Tip Fakültesinin ilk ögrencileri oldugunuz için sizlere tesekkür ediyorum. Bizlere istediginiz zaman ulasabilirsiniz” dedi.



“Morfoloji binamizi sehir hastanesinin yaninda yapilandirmayi planliyoruz”

Rektör Aydin, “Samsun bir saglik kenti, saglik hizmetleri açisindan bakildiginda da bölgenin merkezi konumunda. Egitim ve Arastirma Hastanemiz ise son derece kaliteli hizmet sunan bir yer. Bütün bunlarla birlikte uygulamali egitiminizin ve intörn egitiminizin son derece nitelikli olacagini düsünüyorum. Morfoloji binamizi da sehir hastanesinin yaninda yapilandirmayi planliyoruz. En kisa zamanda alt yapinin gelismesiyle birlikte bütün ögrencilerimize kendi bünyemizde egitim vermeye baslayacagiz. Mezun olduktan ve ihtisasinizi tamamladiktan sonra sizleri burada hoca olarak da görmeyi arzu ediyoruz. Bütün katilimcilara ve siz kiymetli ögrencilerimize katildiginiz için tesekkür ediyorum. Yeni egitim-ögretim yilimizin da hayirli olmasini diliyorum” sözleriyle konusmasini tamamladi.

Ögrencilere hediye takdim edilmesi ve ani fotografi çekilmesinin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA