Izmirli Kahvehaneci Is Yerinde 17'Nci Kan Bagisi Kampanyasini Düzenledi

Izmir'in Ödemis ilçesinde kahvehane isleten Mehmet Çetin, Türk Kizilayin kan stokunu desteklemek için is yerinde 17'nci kampanyasini düzenledi.

Ödemis ilçesinde 25 yildir kahvehane isleten Mehmet Çetin, AA muhabirine, Türk Kizilayin kan stoklarini desteklemek için ilk kampanyasini 2016 yilinda yaptigini anlatti.

Ardindan her yil kan bagisi kampanyasini is yerinde düzenlemeye devam ettigini aktaran Çetin, toplum yararina çalisan kurumu tüm vatandaslarin desteklemesi gerektigini ifade etti.

Çetin, "17'nci kampanyaya ulastik. Düzenli olarak her 3 ayda bir kan bagisi yapiyoruz. Biliyorsunuz kanin tek varligi saglikli insan. Saglikli insanlarin da duyarlilik gösterip kan bagisinda bulunmasini istiyorum. Bugüne kadar 1050 kisiye ulastik. Hedefim 10 bin kisiye ulasmak." dedi.

Vatandaslarin Kizilaya daha çok destek vermesi gerektigini ifade eden Çetin, "Kizilaya eskisinden çok daha fazla duyarli olunmasi gerektigi inancindayim. Onun için yilda 4 kez kampanya düzenliyorum. Ama gerekirse yilda 6 - 8 kez düzenleyerek bunu sürdürecegim." diye konustu.

Kan bagisinda bulunanlardan Durmus Eren de "Mehmet Çetin'in takipçisi olarak kampanyaya katilarak bagista bulundum. Herkesin bu tür kampanyalara destek vermesi gerektigine inaniyorum." dedi.

Kaynak: AA