Israil Polisi Kudüs'te 11 Yasindaki Bir Filistinli Çocugu Gözaltina Aldi

KUDÜS – Israil polisi, isgal altindaki Dogu Kudüs’ün Ra’s el-Amud bölgesinde 11 yasindaki Filistinli bir çocugu gözaltina aldi.



Israil Kamu Yayin Kurulusu KAN’in haberinde, adi belirtilmeyen Filistinli çocugun Israil polisine tas attigi gerekçesiyle gözaltina alindigi aktarildi.

Öte yandan Israilli insan haklari kurulusu Peace Now’un (Baris Simdi) sosyal medya hesabindan yapilan fotografli paylasimda, iki kardesiyle beraber oturan 11 yasindaki çocugun bir süre sonra gözaltina alindigi ifade edildi.

Paylasimda, "Fotografin ortasinda oturan çocuk Kudüs’ün Batin El-Hava (Silvan) Mahallesi'nde yasiyor. O ve tüm ailesi Yahudi yerlesimciler lehine evlerinden çikarilmakla tehdit ediliyor." ifadelerine yer verildi.

Çocugun annesi ile babasinin da gün içinde gözaltina alindigi belirtilen paylasimda, "11 yasinda bir çocuk, kendisine refakat edecek kimsesi yok, annesiz, babasiz. Iste isgal böyle de görülüyor." degerlendirmesi yapildi.

Filistin basininda yer alan haberlerde, söz konusu çocugun adinin Eyhem el-Hedre oldugu ve Dogu Kudüs’teki Ra’s el-Amud Mahallesi'ndeki okulundan çikarken gözaltina alindigi belirtildi.

Isgal altindaki Bati Seria ile Dogu Kudüs'te siradan hale gelen gözaltilar sonrasi aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu Filistinlilerden bazilari günlerce gözalti merkezlerinde tutuluyor.

Kaynak: AA