Hakkari Valisi Akbiyik'a Yilin Spor Adami Ödülü

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, spor ve sporcuya verdikleri destek ve katkilarindan dolayi yilin spor adami seçildi.

Hakkari Valisi Akbiyik'a Yilin Spor Adami Ödülü
Hakkari Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan “Amatör Spor Haftasi” etkinlikleri kapsaminda ödül töreni saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, hükümetin Hakkari’ye her alanda büyük önem verdigini söyledi.

Akbiyik, ”Ilimiz merkez, ilçe ve beldelerine 53 tane yeni spor tesisi kazandirdik, her ilçemizde yari olimpik yüzme havuzu, spor salonlari, Gençlik Merkezleri, hali sahalar, semt sahalari yapiyoruz, bu güzel tesislerle bundan sonraki dönemde ilimizde basta genç ve çocuklar olmak üzere 7 den 70 e herkesin hayatina dokunup, onlara spor yapma imkani sunacagiz, Ülkemizin en genç nüfusuna sahip ilimizi bir spor sehri haline getirmek için çaba sarf edecegiz” dedi.



Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ortakliginda her yer yil 4-10 Ekim tarihleri arasinda amatör spor haftasi kutlanmaktadir dedi.

Yildirim, ”Buradaki amacimiz, hareket bilincini artirmak birçok bransta sportif faaliyet yapmak, bu faaliyetlere sadece sporculari degil, 7 den 70 her yas grubundaki insanlarin katilimini saglamak ve bu faaliyetleri insanlarin bir yasam tarzina dönüstürmektir” seklinde konustu.



Vali Idris Akbiyik, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Hakkari Il Baskanligina 65 bin TL destek çekini Milli Egitim Sube Müdürü Erol Hanligil’e teslim etti.

Ödül töreninde Spor ve sporcuya verdikleri destek ve katkilarindan dolayi yilin spor adami seçilen Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik’in ödülünü Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis tarafindan taktim edildi. 2021 yilinda Hakkari’de göreve baslamadan itibaren gerek amatör, gerek profesyonel spor branslarina verdikleri maddi, manevi destek ve katkilarindan Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar’a jüri özel ödülünü Vali Yardimcisi ve Belediye Baskan Yardimcisi Mustafa Berat Kasimoglu verdi.

Amatör ve Profesyonel branslara verdikleri desteklerden ve kurum bünyesinde yürütülen projelerle ildeki amatör branslarin ilerlemesinde büyük pay sahibi olmalarindan dolayi jüri özel ödülüne layik görünen Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür’ün ödülü Müdür Yardimcisi Mustafa Kahraman’a Il Jandarma Komutan Vekili Bülent Arslan taktim etti.

Takim sporlarinda yilin antrenörü seçilen Tahir Temel’e ödülünü Ak Parti Hakkari Il Baskani Abdulmuttalip Özbek, Yilin Spor ödüllüne layik görünen Adnan Aykut’un ödülünü, Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim, Bireysel sporlarda yilin antrenörü seçilen Dagcilik Federasyonu Il Temsilcisi Naci Ertuç’un adina ödülünü, Zeki Çiftçi’ye Milli Egitim Sube Müdürü Erol Hangil verdi.

Kadin Futbolunun Hakkari’de söz sahibi olmasinda payi sahibi olan Hakkarigücü kadin futbol takimi, takim sporlarinda yilin en basarili takim ödülüne layik göründü. Ödül Hakkarigücü kadin futbol takimi korucusu ve antrenörü Cemile Timur’a, Muay Thai sampiyonu Gizem Nur Tatli tarafindan verildi

Ödül törenine Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Vali Yardimcisi ve Belediye Baskan Yardimcisi Mustafa Berat Kasimoglu, Il Jandarma Komutan Vekili Bülent Arslan, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis, Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Zibek, Ak Parti Il Baskani Abdulmuttalip Özbek, Kadin Kollari Baskani Münevver Ertus, Gençlik Kollari Baskani Kenan Beyter, Iyi Parti Il Baskani Yasar Yorulmaz, CHP Baskan Vekili Metin Karaman, antrenörler, kulüp baskanlari ve sporcular katildi.

Kaynak: İHA