Mersin Valiliginden Kadin Polisin Intiharina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Konuyla ilgili olarak merhumenin intiharindan sonra emniyet emeklisi olan kiymetli babasinin beyanlari üzerine 27 Eylül'de tüm yönleriyle hemen inceleme baslatilmistir'.

İçel Valiligi, intihar eden bir kadin polisin babasinin beyanlari üzerine 27 Eylül'de inceleme baslatildigini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamada, Mezitli Ilçe Emniyet Müdürlügünde görevli polis memuru Nagehan Ekiz'in, 26 Eylül'de intihar etmesiyle ilgili bazi haber siteleri ile sosyal medya platformlarinda paylasimlarin yer aldigi belirtildi.

Internetteki bazi paylasimlarin üzüntüyü daha da artirdigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Öncelikle Mezitli Ilçe Emniyet Müdürlügünde görevli polis memurumuzun intihari hem emniyet teskilatimizi hem de bizleri derinden üzmüstür. 27 Agustos'ta Mezitli'de siyasi parti ilçe binasinda görevli polis memurunun iki saatligine izinli oldugu zaman zarfinda merhume burada bir defaya mahsus görevlendirilmistir. Bu süre içinde ilçe binasinda görevli sekreter hanimla bir nedenle karsilikli diyalog sonrasi Mezitli Ilçe Emniyet Müdürlügünde görevli sube müdürünün olaya müdahale etmesinden bir ay sonra vuku bulan intihar olayina, herhangi bir belge, bulgu, inceleme ve merhumenin herhangi bir yazili veya sözlü sikayetinin olmamasina ragmen sebep olarak gösterilmesi yönündeki sosyal medya degerlendirmeleri ve paylasimlari üzüntümüzü daha da artirmistir."

Olaydan sonra inceleme baslatildigi belirtilen açiklamada, "Konuyla ilgili olarak merhumenin intiharindan sonra emniyet emeklisi olan kiymetli babasinin beyanlari üzerine 27 Eylül'de tüm yönleriyle hemen inceleme baslatilmistir. Merhumenin acili ailesine ve polis teskilatimiza bas sagligi ve sabirlar dileriz." ifadesi kullanildi.

Kaynak: AA