BM Açiklamasi Suriye'nin Kuzeybatisinda Kovid-19 Vakalari Son Bir Ayda Yüzde 170 Artti

Birlesmis Milletler (BM), Suriye'nin kuzeybatisindaki Idlib'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinda son bir ayda yüzde 170 artis oldugunu bildirdi.

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basin brifinginde, Suriye'nin kuzeybatisinda, son dönemde artan çatismalar, ekonomik kriz ve Kovid-19 nedeniyle kötüye giden insani durumdan endise duyduklarini söyledi.

Idlib'in güneyine yönelik hava saldirilarinin yogunlastigini ve bölgede günlük çatismalar yasandigini belirten Haq, Kovid-19 vakalarindaki artisin da son derece endise verici oldugunu ifade etti.

Haq, Idlib'de günlük 1000'in üzerinde vaka görüldügünü vurgulayarak, Kovid-19 vakalarinda son bir ayda yüzde 170 artis olduguna dikkati çekti.

Idlib'de nüfusun yüzde 3'ünden daha azinin Kovid-19'a karsi asilandigini belirten Haq, 1,6 milyon kisinin kalabalik kamplarda yasadigi Idlib'de salginin hizla yayilmasindan endise duyduklarini söyledi.

BM'ye göre Suriye'nin kuzeybatisinda nüfusun yüzde 97'si, asiri yoksulluk içinde yasiyor ve insani yardim ve temel hizmetlere ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA